• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prava NBA bajka - niko ga nije htio, a ide na Ol-Star: Borio se za mjesto u timu sa ABA šuterom, sad je u istoriji!

Autor Haris Krhalić

Jedna od najbitnijih NBA priča, jer je Fred dokazao da se sve može!

 Fred Vanvlit put do Ol-Star meča Izvor: Profimedia

Objavljen je spisak učesnika sljedećeg NBA Ol-Star meča, a među mnogim zvijezdama našao se i plejmejker Toronto Reptorsa Fred Vanvlit.

Ovaj 185 centimetara visoki plejmejker je specifičan po tome što je jedini igrač koji će nastupiti na NBA Ol-Staru, a da nije draftovan! 

Njegova priča je fascinantna! Ne pretjerano atletski dominantan ipak je bio jedan od glavnih igrača Vičita Stejta dok je nastupao u NCAA, ali mu to nije donijelo selekciju na NBA draftu 2016. godine. Dva tima iz razvojne lige su mu tada nudila dvogodišnje ugovore vrijedne 20.000 dolara, ali je odbio i umjesto toga ušao u tim Toronto Reptorsa za Ljetnju ligu. 

Šanse da dobije ugovor bile su minimalne, Toronto je tada u sastavu imao tri plejmejkera od kojih je Delon Rajt bio mladi talenat, Kori Džozef dokazani kvalitet, a Kajl Lauri lider tima. Reptorsi su na platnom spisku imali 14 igrača, a za to još jedno mjesto borilo se sa još pet igrača, od kojih je jedan bio i nama dobro poznati šuter Brejdi Hejslip koji je jedno vrijeme nastupao u ABA ligi.

Izborio se za ugovor i igrao uglavnom u razvojnoj ligi gde je bio ključni čovjek Reptorsa 905 u osvajanju titule šampiona razvojne lige. Polako je ušao u prvi tim, a onda je 2019. bio šesti igrač Toronta, čovjek koji je sa klupe najviše doprinio osvajanju šampionske titule.

Sada je prvi plej tima, potpisao je ugovor "težak" 85.000.000 dolara, a uspio je sada i da dođe do Ol-Star tima, tako da se njegova NBA bajka nastavlja i sada je pitanje šta je sljedeće što može da uradi?

Uzeo je titulu, otišao na Ol-Star, dobio ogroman ugovor... Šta je sljedeći korak? 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC