• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA liga ostala u šoku, šta su to uradili Sakramento Kingsi?! I kada pogode na draftu, sami otjeraju igrača koji valja!

Autor Haris Krhalić

Nevjerovatan potez "kraljeva".

 Sakramento trejd nba liga Izvor: Twitter/BrendenNunesNBA

Sakramento Kingsi su duže od deceniju i po najneuspešnija franšiza u Americi i po svemu sudeći to se neće promijeniti ni u doglednoj budućnosti.

U utorak uveče, dok se bliži 10. februara kraj "prelaznog roka" u NBA ligi, "kraljevi" su napravili šokantan trejd, u kojem su poslali u Indijanu svog dugogodišnjeg beka Badija Hilda, kontroverznog centra Tristana Tompsona koji već završava karijeru, ali i jednog od najvećih bisera NBA lige - beka Tajrisa Haliburtona (21 godina, 196 centimetara).

Momak koga su 2020. "pokupili" kao 12. pika na draftu prijatno je iznenadio sve u ligi, najavljivao da je spreman da se bori da oporavi posrnulu franšizu, a sada odlazi u Indijanu, u zamjenu za Domantasa Sabonisa (25), sina legendarnog Arvidasa Sabonisa, kao i za iskusnog beka Džeremija Lemba (29) i veterana na krilnoj poziciji, Džastina Holideja (32).

Iako je Sabonis dokazano dobar centar, dvostruki učesnik Ol-stara i i dalje mlad igrač, mnogi su ostali u čudu odlukom Kingsa da se odrekne momka za koga je nagađano da će biti budućnost tima, zajedno sa plejmejkerom Dieronom Foksom.

"Odbijam da pristanem na ono što su Kingsi bili u prošlosti. Pomoći ću da se to stanje popravi", najavljivao je Haliburton. A, onda je trejdovan.

Sakramento je prethodnih godina pokazao "umijeće" da promaši na draftu talente poput Luke Dončića (i da ispred njega uzme Marvina Beglija), a sada nalazi novi način da razočara navijače i da se odriče i onih bisera koji su već bili u timu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC