• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakav tim! NBA ne pamti ovakvu petorku, Bruklin je napravio čudo: Otišao im je Harden, a sad izgledaju još jače!

Autor Dragan Šutvić

U istoriji lige nikada se nije desilo da u jednoj petorci igraju samo prvi i drugi pikovi na draftu.

 bruklin ima petorku od prvih i drugih pikova  Izvor: Profimedia

Bruklin Netsi su od samog svog preseljenja iz Nju Džersija ekipa koja juri da napravi "supertim" koji bi dominirao. Prvo su probali tako što su doveli Kevina Garneta, Pola Pirsa, Derona Vilijamsa, Džoa Džonsona i Andreja Kirilenka, ali su svi oni tada bili u silasku forme i nije im uspio taj projekat.

Potom su probali da zajedno u tim skupe Kajrija Iringa, Džejmsa Hardena i Kevina Durenta, ali je taj trojac zajedno na terenu bio samo 16 utakmica.

Možda će vas zanimati

Ali i poslije trejda u kome su dobili Bena Simonsa i Seta Karija, a u Filadelfiju poslali Džejmsa Hardena Bruklin ima nevjerovatan tim. Sada su u situaciji da na teren izvedu petorku kakva nikada nije viđena, petorku sastavljenu isključivo od prvih i drugih pikova na draftu!

Kajri Irving, prvi pik na draftu 2011. godine je i dalje u ekipi, a tu je i Kevin Durent, drugi pik na draftu 2007. godine, kada je ispred njega biran Greg Oden, čiju su karijeru uništile povrede.

Ben Simons je 2016. godine bio prvi pik na draftu i izabrala ga je Filadelfija, koja ga je šest godina kasnije jedva trejdovala u Bruklin, nakon što se sukobio sa cijelom organizacijom.

A tu su i dva veterana koji sa klupe čekaju šansu, a takođe su bili u samom vrhu. Blejk Grifin je 2009. godine bio prvi pik, a Lamarkusa Oldriža je Portland uzeo kao drugog pika na draftu 2006. godine.

Uz to je tu i Andre Dramond koji je svojevremeno bio deveti pik, tako da je jasno sa koliko talenta ovaj tim Bruklina raspolaže!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC