• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić ne može da skoči na ivičnjak, pogledajte samo! Američki komentator prasnuo u smijeh, pomenuo i Nikolinu braću

Autor Mladen Šolak

"Gledam to što radi i ostajem u čudu!", priznao je u studiju

 Americki-novinar-Stiven-Ej-Smit-o-Nikoli-Jokicu Izvor: Youtube/ESPN

Da li Nikola Jokić dobija poštovanje koje zaslužuje nestvarnim igrama u NBA ligi? O toj temi povela se kratka polemika u popularnoj emisiji na američkoj TV mreži "ESPN", a sve je završeno spektakularnim pohvalama na račun srpskog asa.

Dok Nikola i ove sezone igra u nevjerovatnoj formi, nosi Denver i pobjeđuje najveće rivale, i čuvena zvijezda sportskog novinarstva u SAD Stiven Ej Smit i njegov kolega Džej Vilijams, bivši igrač Čikaga, smatraju da nema dileme oko toga da će opet biti MVP. Međutim, Vilijams je na početku razgovora primjetio da se u Americi ne priča dovoljno o Nikoli.

"On je potcijenjen i ne poštuju ga. Evo i zašto... Nevjerovatno je kakve brojke ostvaruje i to redovno, a sve bez Džamala Mareja, Majkl Porter Džuniora. Šesti su na Zapadu i sam ih drži na tom mjestu, a gledamo za to vrijeme da tamo Lebron Džejms postiže 50 i više poena da bi zadržao svoj tim u konkurenciji za plej-in turnir (igraju timovi od 7. do 10. mjesta). Kao drugo, vidim kako počinju vijesti svakog dana, priča se o Lebronu kako nešto govori, o tome šta radi u biznisu, priča se o Vestbruku, priča se o Embidu, o tome šta je obukao, o tome šta je rekao, kakvu dramu ima sa Benom Simonsom... A kod Nikole Jokića svega toga nema. Nema drame", rekao je Vilijams.

"Zbog toga ne pričamo o njemu na nacionalnom nivou onoliko koliko zaslužuje igrač njegovog kalibra. A čujem ljude da pričaju o tome da je bio prošle godine MVP iako 'nije seksi'. Svi koji govore da on 'nije seksi' ne znaju košarku. Gledajte ga svake večeri, njegova konstantnost, njegovo umijeće dodavanja, koeficijent inteligencije. On je čitav napad svog tima. Volio bih da njegovo ime bude češće izgovarano u glavnim vijestima o NBA ligi", dodao je on.

Iako nije saglasan sa Vilijamsom oko toga da li Jokić dobija dovoljno pažnje, Stiven Ej Smit apsolutno smatra da Nikola i ove sezone zaslužuje da bude proglašen za najkorisnijeg igrača lige.

"Ne vidiš te vijesti (o Jokiću) jer tad obično vjerovatno spavaš ili se budiš. Jer očigledno ne gledaš dovoljno moju emisiju. Nikola Jokić je trenutno moj MVP. Ne možeš da potcjenjuješ tako igrače kako si pomenuo Vestbruka, niti da zaboravljaš sve šta je on uradio za košarku. A, što se tiče Jokića, on je trenutni MVP lige i sada je moj MVP. Znamo šta on radi, ali često pričamo o stvarima koje nisu u vezi sa košarkom. Pričali smo o Jokiću kad je udario Morisa, jer ga je ovaj udario. Vidjeli smo i kad su njegova braća bila u vijestima jer su napravili Tviter nalog samo da upozore Morisa 'Uradio si šta si uradio, naš brat je odgovorio i ostavi ga na miru'. Mislim da je bolje da ih poslušaju. Nećete da ulazite u to. E, tada smo pričali o njima", nasmijao se Stiven Ej Smit.

"Sa druge strane, znamo za Mareja, znamo za Portera Juniora, znamo šta je Jokić uradio. On ne može da skoči sa ulice na ivičnjak, a ne možete da ga zaustavite. Gledam ga u čudu. Ogroman je, samo se nasloni na vas, radi vam šta hoće i niko ne može da ga zaustavi. Da li su protiv njega veći, mali, brži, sporiji, nije bitno - ovog tipa ne možete da zaustavite. I s obzirom na to kako Denver trenutno igra i uz zdravog Džamala Mareja, Denver može sve da osvoji. Jokić je davao 26 poena prošle sezone, dvocifreni broj skokova i asistencija... Ovaj dečko je nerealan".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC