• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan zaslužuje Evroligu prije neki timovi koji tamo igraju! Savić bez dlake na jeziku: Gubimo novac u Evrokupu!

Autor Milutin Vujičić

Cilj Partizana je da se vrati u Evroligu jer će na taj način uspjeti da poveća prihode.

 Zoran-Savic-o-Partizanu-u-Evroligi. Izvor: MN PRESS

Sportski direktor Partizana Zoran Savić kritikovao je situaciju sa TV pravima u košarci u Evropi i poručio da umjesto što pokušavaju da odu na "velika tržišta", čelnici Evrolige treba da se vrate korijenima i da sport približe navijačima koji zaista i uživaju u njoj. Kao što je to bilo nekada...

Poručio je da Evroliga nema ništa od TV prava u Rusiji i Francuskoj, gdje se košarka ne prati, dok je potpuno drugačija situacija u Srbiji koja trenutno daje samo jednog učesnik elitnog takmičenja.

"TV prava prave razliku u NBA ligi. Sve je više i više novca zato što je broj ulaznica ograničen...", kazao je Savić dodao da bi Partizan sigurno bio među tri kluba koji najviše profitiraju od navijača na tribinama, kao što je to trenutno slučaj sa Makabijem, Albom i Žalgirisom.

"Partizan zaslužuje Evroligu više nego neki timovi koji tamo igraju i imaju garantovanu licencu", dodao je Savić ne navodeći tom prilikom na koga je mislio.

Nada se da će Partizan doći do mjesta u Evroligi prijeko ABA lige ili Evrokupa. Novi format drugog po kvalitetu takmičenja mu se dopada, ali ne i način na koji je organizovan plej-of pošto smatra da bi zbog jednog igrača koji je pozitivan pred finale - cijela sezona mogla da padne u vodu.

"Svi gube novac u Evrokupu, pa i mi... Nije isto imati 17 utakmica i igrati protiv Reala, Barselone i Žalgirisa. Lakše je organizovati budžet kada igraš u Evroligi", dodao je Savić za "BasketNews".

Sportski direktor Partizana podsjeća i da košarkaši zarađuju danas manje nego prije 30 godina i da je to sve zbog TV prava koja su drastično pala u odnosu na devedesete, pa se pita kako će se to popraviti u budućnosti i na koji način će sport uspjeti da preživi novo doba.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC