• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea m:tel u plej-ofu ABA lige: Novi uspjeh Aleksandrovčana, sa FMP-om borba za petu poziciju

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tim Dragana Bajića odigrao veoma dobar meč, mučio se samo u drugoj četvrtini protiv SC Derbija, ali je na kraju stigao do sigurnog trijumfa i osiguranog mjesta u doigravanju regionalnog takmičenja.

 Kenan Kamenjaš i Dalibor Ilić Izvor: ABA liga/KK Igokea/Nikola Vuruna

U prvom meču 24. kola ABA lige Igokea m:tel je ostvarila veoma važan trijumf protiv Studentskog centra, kojim je definitivno osigurala nastup u plej-ofu.

Aleksandrovčani će se do kraja ligaškog dijela sezone sa FMP-om boriti za petu poziciju pred doigravanje.

IGOKEA M:TEL - SC DERBI 83:67 (23:15, 13:20, 27:13, 20:19)

Možda će vas zanimati

Tim Dragana Bajić stoga je od prvog minuta zaigrao agresivno protiv direktnog konkurenta za doigravanje, odigrao sjajnu prvu četvrtinu, a onda zastao u drugoj, dopustivši gostima da se vrati u meč.

Nakon tri meča pauze zbog povrede, u tim Igokee m:tel vratio se i Dalibor Ilić, a na krilima Antabije Volera i Džejmsa Robinsona domaći su već u prvom kvartalu stigli do ubjedljive prednosti. Viđen je tvrd početak, a onda serija Aleksandrovčana 10:0 za 13:3 i prvu reakciju sa klupe Podgoričana.

Ipak, nije pomogao ni tajm-aut, pa je već u 6. minutu ta prednost porasla na "plus 15" (20:5).

Drugu četvrtinu bolje su otvorili gosti. Proradio je Džastin Edvards, pa je Studentski centar Derbi u 14. minutu stigao samo na poen zaostatka 26:25. Bila je to serija Podgoričana 20:6, koja je natjerala Dragana Bajića da zatraži minut predaha.

Oporavljeni Ilić prve poene upisao je u veoma bitnim trenucima. Snažno je zakucao za 30:25, čime su odbijeni prvi napadi gostiju.

Nije Ilić do tog trenutka imao poene na svom kontu, ali jeste čak osam skokova za 16 minuta.

Međutim, ponovo su košarkaši SC Derbija napravili seriju, ovaj put 8:0, te su prvi put na meču stigli do prednosti (30:33).

Morali su Aleksandrovčani prvi put da jure zaostatak i uspjeli su da vrate vođstvo na svoju stranu. Ipak, na poluvrijeme su otišli samo sa poenom prednosti - 36:35.

Dešon Stivens na kraju je bio najefikasniji poslije 20 minuta u taboru domaćih sa osam poena, sedam je postigao Voler, a šest Robinson. Kod gostiju Kenan Kamenjaš ima osam poena, a jedan manje Edvards.

Kamenjaš je bio nezaustavljiv u trećoj četvrtini, gdje je za šest minuta postigao osam poena, isto onoliko kao u kompletnom prvom poluvremenu. S druge strane uzvraćao mu je Stivens, pa je viđena igra koš za koš, odnosno okršaj dvojice centara, najefikasnijih igrača u svojim ekipama.

Sjajno je u dva uzastopna napada reagovao Marko Jošilo. Prvo je u posljednjim trenucima napada preko ruke protivnika pogodio težak šut za tri poena, da bi odmah u narednoj akciji u kontranapadu sjajno zakucao, a pritom je bio i fauliran, pa je za 20-ak sekundi upisao čak šest poena i Aleksandrovčani su serijom 10:0 ponovo stekli dvocifrenu prednost (59:48).

U pobjedničkom timu prvo ime bio je Dešon Stivens sa 19 poena, po 13 su ubacili Antabija Voler i Džejms Robinson, a 12 Marko Jošilo. Raspoložen je bio i Dalibor Ilić sa šest poena i čak 13 skokova. Ni sjajna partija Kenana Kamenjaša (20 poena, 9 skokova) nije pomogla gostima, koji u svojim redovima osim bh. košarkaša nisu imali igrača sa dvocifrenim učinkom.

Serijom izgubljenih lopti SC Derbi dozvolio je domaćim košarkašima da produže seriju, na 14:0 za nepuna tri minuta, te dođu do maksimalnog vođstva od 15 poena kao i u prvom kvartalu (63:48), uoči odlučujućih deset minuta.

Taj Voler donio je trojkom Igokei m:tel 18 poena prednosti na početku četvrte četvrtine (66:48). Problemi sa izgubljenim loptama za Podgoričane nastavljeni su i u finišu meča, pa nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti.

"Igosi" su u potpunosti kontrolisali meč, otišli na 20 poena prednosti četiri minuta prije kraja, te na kraju zasluženo trijumfovali 83:67.

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC