• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moljenje igrača da igraju za reprezentaciju stvara kontraefekat: Micić otvoreno o NBA ligi - Ne vidim da plaču za mnom!?

Autor Dragan Šutvić

Vasilije Micić govorio je o reprezentaciji Srbije i njegovom odlasku u NBA.

 micić o igranju za reprezentaciju  Izvor: MN PRESS

Košarkašku reprezentaciju Srbije u septembru očekuje učešće na Eurobasketu, a svi se nadaju da ćemo ovoga puta biti kompletni, odnosno da neće biti otkaza kao pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre prošlog ljeta.

Tada je Srbija morala da nastupi bez svog najboljeg igrača Nikole Jokića, a ponovo se u javnosti pokrenula tema njegovog nastupa za "orlove". Svetislav Pešić je poručio da će razgovarati sa njim kad dođe vreme, Jokić u međuvremenu ističe da o tome ne razmišlja u ovom trenutku, dok je zanimljiv stav na ovu temu iznio i Vasilije Micić.

Možda će vas zanimati

Najbolji košarkaš Evrope poručuje da dres državnog tima mora da se nosi bez dodatnog pritiska i ističe da je to "novi talas" koji je krenuo dolaskom Pešića na klupu.

"Mislim da imamo stvarno dobre igrače, od nadolazećih talenata do već oformljenih igrača koji su lideri u svojim klubovima što uopšte nije lako. To je veoma važno jer nije lako, kao inostrani igrač, nametnuti se u bilo kom klubu. Mene to iskreno raduje i volim da vidim da su naši igrači, gdje god da igraju, važan dio kolektiva. Sve ostalo se, pretpostavljam, vezuje za ljeto. Ljeto je nešto što mi kao ekipa želimo da iznesemo na najbolji mogući način, a opet, to sam pričao i sa trenerom, smatram da ništa ne treba da se radi na silu", rekao je Micić i potom dodao:

"Ko hoće da igra treba da igra iz ljubavi i svog osjećaja, a ko ne može to je lični izbor. Mislim da neko dodatno ubjeđivanje i moljenje stvara kontraefekat i to se već vidjelo i to svi znamo. Mi smo košarkaška nacija i sigurno će opet biti nekih komentara, ali ja sam iz toga isključen. Ja sam samo za sebe odgovoran, a ostalo šta bude".

Micić je poručio da "nije baš čuo da NBA liga plače za njim" i dodao je da ne prati previše NBA ligu i Evroligu, odnosno da ga statistika i rezultati ne opterećuju kao kada je bio mladi igrač.

I dalje ima kontakt sa ljudima iz Oklahome, ali i dalje je daleko od odlaska iz Efesa...

"Iskreno, imam želju da odem u NBA, ali na način koji sam rekao i ljudima iz Oklahome, a to je jedino da igram tamo. Ja stvarno ne vidim sebe da odem tamo da bih rekao drugarima iz kraja da sam bio u NBA ligi i da im donesem dres Oklahome. Mene to ne inspiriše. Ja sam i ovdje došao kada je Efes bio posljednji, a imao sam ponude i nekih, možda, zvučnijih imena. Na svom iskustvu sam video da mene inspiriše da igram, da budem dio kolektiva, da dajem svoj maksimum. Ne mora to uvijek da bude glavna uloga, ali ja ću se uvijek izboriti za to što mi se pruža i daću svoj maksimum. Sve ostalo nije u mojim rukama. Kažem, sam odlazak tamo ne vidim na način da budem samo dio ekipe. Oni to znaju, iskreno sam im to rekao. Možda to nekome zvuči arogantno i prepotentno, ali tako je...", rekao je Micić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC