• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekadašnji trener Zvezde traži senzaciju - oni gostuju Partizanu! Srbin podigao tim, evo šta o njima morate da znate!

Autor Haris Krhalić

Ovo je ekipa protiv koje će igrati Željko Obradović i crno-bijeli u Evrokupu.

 Utakmica Bursaspora i Partizana najava Izvor: MN PRESS

Pravila su jasna, nema popravnog ni prava na kiks u Evrokupu. Pobjeda ili pakovanje kofera, treća opcija ne postoji. Od osmine finala, pa sve do samog kraja u ovom takmičenju igra se po jedna utakmica. Trijumf vodi dalje, poraz znači kraj, svjesni su toga i u Partizanu.

Crno-bijeli će u prvom kolu nokaut faze igrati protiv Burse. Poslije uspjeha u Trentu i čekanja rezultata u Španiji je stigao i kostur takmičenja koji je zvanično potvrdio da turski tim dolazi u Beograd. A, pobjednika tog duela u četvrtfinalu čeka bolji iz susreta Cedevita Olimpije i Turk Telekoma. Šta čeka srpski tim i koje su vrline i mane protivnika? Saznaćete u nastavku teksta.

Bursa je ekipa koja se žestoko mučila u novembru 2020. godine. Tada je zaređala šest poraza u Evrokupu, uz slabe rezultate i u domaćem šampionatu i uprava kluba je odlučila da u pomoć pozove Dušana Alimpijevića (36). To je bio pravi pogodak, pošto je mladi srpski stručnjak napravio pravi bum i vratio ekipu u život.

Zahvaljujući njemu je sezona završena uspješno, od tima koji je bio na dnu tabele ih je malo dijelilo do plej-ofa, a kao nagrada je stigao novi trogodišnji ugovor i odriješene ruke za stvaranje tima.

EVROLIGAŠI ODVELI NAJBOLJE

Kakav uticaj je Alimpijević imao po dolasku u Bursu najbolje govori to što je Fenerbahče pred početak ove sezone doveo njihovog najboljeg igrača. Angažovali su Marijala Šajoka. Srpski trener nije gubio vrijeme, doveo je pojačanje iz Kine, stigao je Alerik Frimen iz Kvindaa.

Bio je to pravi pogodak, pošto je Amerikanac blistao, bilježio je prosječno 20.5 poena u Turskoj i privukao pažnju mnogih klubova. Raspitivali su se i Crvena zvezda i Partizan, ali je obeštećenje od 100.000 evra bila nepremostiva prepreka. Iskoristio je to evroligaš iz Moskve. CSKA je "odriješio kesu" i doveo ga.

Iako je ostao bez prve zvijezde, Alimpijević i njegov tim nastavili su sa dobrim igrama. Bore se za plej-of u Turskoj gdje su ostvarili i pobjedu od 53 razlike, a u Evrokupu žele da naprave senzaciju.

VRLINE I MANE BURSE

Izvor: MN PRESS

Poslije odlaska Frimena je "ekspoldirao" njegov sunarodnik Endrju Endrjuz. Prosječno postiže 13,7 poena, uz 4,1 asistenciju po meču i on je svakako najveća pretnja crno-bijelima. Tu je i još jedan igrač koga dobro poznaje srpska javnost - Derik Nidam.

Naturalizovani crnogorski reprezentativac igra odlično u posljednje vrijeme, kako u napadu (12,8 poena), tako i u razigravanju tima (4,9 asistencija), a fantastično šutira za tri poena (49 odsto). Svakako će na njih dvojicu morati da obrate posebnu pažnju.

Glavna mana im je svakako igra u reketu, jedini pravi centar je Kevarijus Hejs, dok Tarik Šezgun paktično i ne igra. Upravo je igra u reketu i predispozicije koje imaju MatijasLesor, Zek Ledej, Balša Koprivica i Alen Smailagić ono što bi moglo da donese ključnu prevagu u ovom susretu.

ALIMPIJEVIĆ I OBRADOVIĆ - TREĆI ČIN

Izvor: MN PRESS

Biće ovo treći susret Dušana Alimpijevića i Željka Obradovića. U Turskoj se nisu sastali, pošto je iskusni stručnjak otišao prije dolaska mladog stratega. Jedina dva duela odigrali su u Evroligi i susretima između Fenerbahčea i Crvene zvezde.

U oba ta susreta turski tim odnio pobjedu. Fener je u Istanbulu bio bolji u decembru 2017. godine (82:56), pa je slavio i u Beogradu krajem marta 2018. godine (80:63). Sada će se treći put sastati u novom takmičenju.

"Imao sam razgovore sa mnogim trenerima, pričao sam i sa Željkom i sa Pešićem i ima dosta trenera sa kojima razgovaram, jer u ovim godinama i mi mlađi moramo da učimo od starijih i da crpimo njihov nepresušni izvor znanja", rekao je Alimpijević u intervjuu za MONDO kada je bio na klupi Zvezde.

Obradović će juriti savršen niz, a Alimpijević će pokušati da napravi iznenađenje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC