• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džordan je sa 40 bio bolji od Lebrona: Majkl vodio svoj skromni tim, Džejms propao sa zvijezdama!

Autor Haris Krhalić

Majkl Džordan je sa 40 godina dominirao u NBA ligi, ali nije svoje Vizardse "utjerao" u plejof. Lebron to takođe ne uspjeva sa Lejkersima.

 Majkl Džordan poređenje sa Lebronom Izvor: Profimedia

Na početku sezone LA Lejkersi su bili proglašavani za favorite za osvajanje NBA prstena, a sada su i zvanično ispali iz plejofa! Tim je u očajnoj seriji, nanizali su čak sedam poraza, a definitivno su im otišle sve nade da mogu u plej-in turnir kada su poraženi do Denvera.

Lebron Džejms je u Lejkersima za saigrače dobio zvijezde poput Rasela Vestbruka, Dvajta Hauarda, Karmela Entonija, Entinija Dejvisa, ali ovaj tim jednostavno ne funkcioniše. 

Probao je Lebron da poslije prve titule koju je osvojio sa Lejkersima napadne drugu sa vremešnim timom punim poznatih imena, ali bez "svježe krvi", ali mu nije uspjelo. Ovo mu je timski jedna od najgorih sezona u ligi, a njegova potera za titulom najboljeg košarkaša ikada pretrpeće ozbiljan udarac zbog toga.

Juri Lebron epitet koji za sada najviše ljudi pridaje Majklu Džordanu, ali upravo posljednje dvije Džordanove sezone su sada veliki dokaz protiv superstara Lejkersa. Kada se drugi put vratio na teren Džordan je zaigrao za Vašington Vizardse, a iako nije uspio da ih uvede u plejof on je sa 40 godina svoj tim doveo do bolje sezone od Lebronovih ovogodišnjih Lejkersa.

Vašington Vizardsi su u sezoni 2002/03 predvođeni tada 40-godišnjim Džordanom koji je u prosjeku bilježio 20 poena, 6 skokova i 3,8 asistencija uspio da dođe do 37 pobeda u sezoni. Lejkersi su na tri meča prije kraja prvenstva na tek 31 pobjedi i ne mogu nikako da stignu ovaj učinak. 

A Džordanov tim je bio prilično skroman, s obzirom da su sa njim igrali Kvame Braun, Leri Hjuz, Kristijan Lejtner, Tajron Lu, Čarls Oukli i Džeri Stekhaus. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC