• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog Alimpijevića Turci su u transu- imaju nadimak za Dušana: Sa Bursom pravi čuda i već je legenda kluba! (FOTO)

Autor Haris Krhalić

Navijači turskog prvoligaša Burse opčinjeni su rezultatima koje je ove sezone napravila ekipa Dušana Alimpijevića.

 Dušan Alimpijević je hit u Turskoj Izvor: MN Press/Twitter/MiskoRaznatovic/printscreen

Srpski košarkaški trener Dušan Alimpijević napravio je ove sezone tri velika iznenađenja u nokaut fazi Evrokupa, pa će se njegova Bursa boriti za titulu protiv Virtusa iako joj prije samo nekoliko nedjelja niko nije davao šanse. Nekadašnji trener FMP-a i Crvene zvezde zbog impresivne sezone dobio je nagradu za trenera godine u ovom takmičenju, ali i poštovanje u Turskoj.

Navijači njegovog kluba oduševljeni su poslom koji je obavio tokom sezone, pa se na tribinama njihove hale našao zanimljiv transparent.

Jedna od Bursinih navijačkih grupa poručila je srpskom treneru da je već sada ušao u legendu i da ne mora da osvoji trofej u Evrokupu kako bi to dokazao!

"Nije bitno da li ćeš osvojiti ili izgubiti u finalu Evrokupa, ti si već stavio svoje ime u zlatnu istoriju kluba. Komandant Dušan Alimpijević", pisalo je na transparentu koji je istakla navijačka grupa "Radikal Ultras".

Podsjećamo, košarkaški klub Bursa osnovan je tek 2014. godine i do sada nije imao impresivnih rezultata. Posljednjih nekoliko sezona igraju u elitnom rangu turske košarke, a Alimpijević je na klupu ovog tima sjeo kako bi izborio opstanak prošle sezone.

Od tada je napravljen zaokret pa ekipa sada ide ka plej-ofu, dok u Evrokupu ima priliku da napravi jednu od najvećih senzacija evropske košarke posljednjih godina. U nokaut fazi Evrokupa savladali su Partizan, Cedevita Olimpiju i Morabank Andoru, iako su sva tri meča protiv favorizovanih rivala igrali na gostujućem terenu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC