• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako Partizan istupi iz KLS, neće biti posljedica: Mijailović otkrio njegov prijedlog - Zvezda i FMP su nas preglasali!

Autor Dragan Šutvić

Prvi čovjek crno-bijelih govorio je o tome da bi Košarkaška liga Srbije trebalo da bude vraćena pod okrilje Košarkaškog saveza Srbije.

 partizan neće imati posljedica ako istupi iz kls Izvor: TV Prva/printscreen

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović ima je šta da kaže o trenutnoj situaciji u Košarkaškoj ligi Srbije. Ovo takmičenje svoju završnicu kao i prethodnih godina dobija po okončanju sezone u ABA ligi, a predsjednik crno-bijelih komentarisao je trenutne sukobe unutar takmičenja.

On je poručio da se KLS nema nikakav značaj i da se ona igra u skraćenom formatu iako je to protivno pravilniku.

Mijailović je gostujući u emisiji "Jutro" na TV prva govorio o trenutnoj situaciji, kao i navodima da crno-bijeli bojkotuju događaje vezane za Košarkašku ligu Srbije.

"U javnosti izlaze dezinformacije zbog menadžmetna KLS. Košarkaška liga Srbije nema nikakav značaj. KLS treba da bude vjetar u leđa reprezentaciji. Kari Pešić je došao da bude selektor i ni sam ne zna kada će početi KLS i kada se završava", počeo je Mijailović.

Kako je istakao, za njega je sporan trenutni format takmičenja KLS, koji je ponovo skraćen iako se ovoga puta sezona ne igra po pravilniku koji je ranijih sezona donošen zbog pandemije korona virusa.

"Prethodne dvije sezone su igrane u kovid formatu. Mi smo došli na predsjedništvo gdje smo preglasani od FMP-a i Crvene zvezde. Tražili smo da skupština odlučuje o formatu takmičenja, mi sada igramo po pravilima iz kovid sezona i ovo nisu važeća pravila jer ovo nije kovid sezona."

Iako nije direktno spominjao Crvenu zvezdu, Mijailović je istakao da bi zbog njih takmičenje trebalo da bude vraćeno pod okrilje Košarkaškog saveza Srbije.

Izvor: MN PRESS

"Imamo situaciju da je liga podređena jednoj porodici ili dva kluba. Treba da sjednemo da lijepo razmislimo, mi smo predlagali da se KLS vrati pod okrilje KSS. Zašto mi igramo KLS? Da bi neko namjestio sebi titulu ili da bi pomogli reprezentaciji da osvoji neki trofej? Dok ne budu normalni ljudi sjeli i iskorjenili kancer iz našeg sporta nikada nam neće biti bolje."

Mijailović je potom potvrdio da Željko Obradović na konferenciju za medije pred početak takmičenja nije došao samo iz razloga jer je njegova ekipa u tom trenutku imala trening.

"Željko je tada imao trening i mislim da je to mnogo bitnije (od konferencije). Dakle ja mislim da bi trebalo svi da sjednemo jer je košarka jako važan segment života u Srbiji i da vidimo u kom pravcu treba da ide naša liga. Da ide sve u korist dva kluba ili za interes srpske košarke?"

Na pitanje kakve bi bile posljedice kada bi Partizan istupio iz KLS, Mijailović je jasan.

"Ne vidim nikakve posledice. Šta mi nismo preživjeli za ovih pet godina, ili Partizan. Ko je osudio Beronove korake kada su nam oteli utakmicu sa takvim suđenjem? Mi dolazimo u situaciju da nešto moramo zbog nekoga. Mi smo Partizan, imamo najveću armiju navijača u Srbiji kada je u pitanju košarka. Možemo da sjednemo za sto, o tome može da odlučuje Skupština. U KLS tri kluba imaju pravo glasa, Zvezda, FMP i Partizan i direktor KLS. Mi smo htjeli da Skupština odlučuje, a ne mi", zaključio je predsjednik KK Partizan Ostoja Mijailović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC