• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić zaludio Evropu - nevjerovatan skok gledanosti!

Autor Nemanja Stanojčić

Poslije ogromnih uspeha Nikole Jokića i Denvera zabilježen je veliki porast gledanosti najjače košarkaške lige na svijetu.

 porasla gledanost nba lige u evropi  Izvor: Profimedia

Nikola Jokić očarao je Evropu i Srbiju. Druga uzastopna MVP titula za srpskog centra doprinijela je umnogome porast gledanosti na Starom kontinentu.

Zahvaljujući njegovim sjajnim partijama, ali i igrama Janisa Adetokumba, Luke Dončića i drugih evropskih asova je porast gledanosti širom Evrope. Stigli su i zvanični podaci.

Možda će vas zanimati

"Tokom protekle NBA sezone, zabilježeno je povećanje gledanosti televizijskih prenosa, angažovanosti fanova na društvenim mrežama, pretplate na NBA League Pass i interesovanja za programe za razvoj mladih na brojnim ključnim tržištima širom Evrope i Bliskog istoka, uključujući i Srbiju. Povratkom NBA utakmica izvan SAD sljedeće sezone, u Abu Dabi i Pariz, zaista nikada nije bilo bolje vrijeme da budete NBA poklonik kako u Srbiji, tako i u čitavoj Evropi", rekao je Ralf Rivera, generalni direktor NBA za Evropu i Bliski istok.

A zanični podaci kažu da je broj pretplatnika na NBA League pass porastao za čak 23 odsto u Evropi, da su društvene mreže ostvarile 226 miliona pregleda ove sezone, za 23 odsto više nego prošle sezone. U tome su znatno pomogli i vikend termini koji su bili pogodni za evropsku vremensku zonu.

Što se Srbije tiče, primjetan je porast i u tom segmentu.

"U poređenju sa prošlom godinom, porast gledalaca koji je pratio plej-in turnir je porastao za čitavih 30 odsto. Od početka plej-ofa je zabilježen broj pretplatnika na NBA league pass za 10 odsto", navodi se u saopštenju.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC