• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odigrao 85 NBA mečeva, a daju mu 231.000.000$! Prozivali ga da je debeo, pauzirao godinu, a dobija ugovor iz snova!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zajon Vilijamson bi od ljeta 2023. godine trebalo da postane jedan od najplaćenijih igrača u NBA ligi.

 Zajon Vilijamson dobija ugovor od 231 milion dolara Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je dogovorio najveći ugovor u istoriji NBA lige, po kojem će za pet godina zaraditi 264.000.000 dolara. Ali ovaj rekordan ugovor vrijedan više od četvrt milijarde dolara i nije tako nevjerovatan kada se uporedi sa nekim drugim.

Tako će 22-godišnji Zajon Vilijamson poslije samo 85 utakmica u NBA karijeri takođe potpisati "super-max" ugovor sa Nju Orleans Pelikansima po kojem će inkasirati 231.000.000 dolara!

Možda će vas zanimati

Tu vijest otkrio je Ostin Braun, jedan od američkih novinara, koji je za ESPN potvrdio da je ugovor Vilijamsona i Pelikansa vrijedan najmanje 193.000.000 dolara. On bi mogao da poraste za još 38.000.000 dolara ukoliko Zajon bude dio Ol-star tima ili osvoji MVP nagradu ili nagradu za najboljem odbrambenog igrača naredne sezone.

Ipak, kako je Vilijamson već bio dio Ol-star tima u jedinoj sezoni u kojoj je bio u potpunosti zdrav, to neće biti tako teško za njega. Ali nevjerovatno je da je Zajon odigrao tako malo mečeva otkako je 2019. godine bio prvi pik na NBA draftu.

On je u sezoni 2020/21 bio dio Ol-star tima i na 61 meču u sezoni je prosječno bilježio 27 poena i 7.2 skoka po meču. Ipak, ove sezone nije igrao zbog povrede stopala, a u prethodnom periodu je često privlačio pažnju svojim izgledom.

Govorilo se da se previše ugojio ima više od 140 kilograma i da ne izgleda kao košarkaš, a poslije dvije operacije stopala, počeo je da ponovo trenira u maju ove godine. Od sezone 2023/24 postaće i jedan od najbolje plaćenih NBA igrača...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC