• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"I Srbima se crno piše!" Hrvati likuju zbog poraza "orlova": Mi tražimo ostavke, a pogledajte srpsku košarku!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Hrvatski mediji bruje o porazu Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket od Belgije koji je ozbiljno ugrozio šanse za plasman na turnir.

 Hrvati likuju zbog poraza košarkaša Srbije Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Srbije doživjela je šokantan poraz protiv Belgije u Nišu (74:73) i uprkos tome prošla u drugi krug kvalifikacija za Mundobasket, međutim situacija je daleko od povoljne.

"Orlovima" predstoji još šest mečeva u novoformiranoj grupi, ali se nalaze u vrlo teškom položaju pošto imaju skor od pobjede i tri poraza, dok Belgija i Letonija imaju bolji međusobni skor s njima. Tako su jedno od najneprijatnijih iznenađenja čitavih kvalifikacija, pa se porazom Srbije bave i mediji u regionu...

Možda će vas zanimati

Tako u Hrvatskoj, koja je već eliminisana iz kvalifikacija za Mundobasket, gotovo slavodobitno dočekuju informaciju o porazu Srbije, jednog od najvećih favorita pred predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci.

"Ono što se u nedjelju dogodilo hrvatskoj, dan kasnije snašlo je srpsku košarkašku reprezentaciju. Mada, Srbija će igrati u drugom krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo za razliku od nas, to je bitna razlika", prenosi "Jutarnji" uz poruku u naslovu da je Srbija doživjela debakl napravivši "harakiri" u Nišu i da tako možda ostaje bez Svjetskog prvenstva.

S druge strane portal "24sata" dodaje da se "i Srbima crno piše" pošto je "Hrvat sa Belgijom šokirao susjede i sada im visi plasman na Svjetsko prvenstvo".

"Dok se u Hrvatskoj traži krivac, traže ostavke i usput gleda prema pretkvalifikacijama Eurobasketa, u ozbiljnom je problemu i srpska košarka. Srbija je u posljednjem kolu uvodne grupe izgubila u Nišu od Belgije 73:74 i više nije izgledan kandidat za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Štaviše, visi joj vrlo ozbiljno", prenosi ovaj hrvatski portal i dodaje da su za Srbiju igrali renomirani košarkaši poput Bjelice ili Marjanovića.

Portal "Gol" konstatuje da je poraz Srbije "šok nad šokovima", ali nema im druge nego da se uozbilje i pokažu da je ova generacija spremna da učini gotovo nemoguće i ode na Mundobasket - umjesto što već unaprijed upisuju medalju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC