• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katastrofa Srbije u Nišu - šta ovo znači za Svjetsko prvenstvo? Više nema prava na kiks, reprezentacija je u problemu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Veoma teška situacija za reprezentaciju Srbije u košarci koja će sada morati da pobjeđuje i ekipe koje su favoriti protiv nje!

 Srbija u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je dvodnevni triler protiv Belgije (73:74), a nakon katastroflanog poraza u hali "Čair" pod velikim znakom pitanja je i plasman srpskog nacionalnog tima na Svjetsko prvenstvo. Srbija je prvu fazu kvalifikacija završila sa skorom 3-3, a porazi poput ovog ne ulivaju povjerenje pred nastavak takmičenja.

U drugoj grupnoj fazi nacionalni tim Srbije igraće protiv Grčke, Turske i Velike Britanije, a ekipa Svetislava Pešića gotovo da neće imati pravo na grešku!

Možda će vas zanimati

Posao koji čeka reprezentaciju u nastavku takmičenja biće veoma težak. Reprezentacija u drugu fazu ide sa skorom 1-3, pa će na početku tog dijela takmičenja dijeliti posljednju poziciju u grupi sa Velikom Britanijom. Na čelu tabele biće Grčka i Letonija koje "prenose" tri pobjede, a ispred srpskog tima nalaziće se Turska i Belgija sa po dva trijumfa u prvoj fazi.

Pogledajte detalje sa meča:

Praktično, to znači da reprezentacija Srbije mora da pobijedi svih šest mečeva u drugoj fazi takmičenja! Čak i na "užarenim" terenima poput onih u Grčkoj ili Turskoj, Srbija će morati da igra daleko bolje nego večeras u Nišu, kako bi protiv favorizovanih domaćina bilježila trijumfe i čuvala nadu da će se naći na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Drugi dio kvalifikacija počinje mečevima 25. i 28. avgusta, a na tim susretima trebalo bi da na terenu budu igrači koji će nekoliko dana kasnije Srbiju predstavljati na Evropskom prvenstvu. Prvi protivnik Srbije biće Grčka na domaćem terenu, dok će se tri dana kasnije gostovati Turskoj. Već ta dva meča mogli bi da odrede sudbinu srpskog nacionalnog tima...

Čak i kada bi Pešićev tim trijumfima otvorio drugu fazu takmičenja, Srbija bi do kraja kvalifikacija morala da prati šta rade ekipe Turske i Belgije, koje su u ovom trenutku u daleko boljoj poziciji od "orlova". Podsjećamo, od šest timova iz drugog kruga kvalifikacija tri ekipe će obezbijediti plasman na Svjetsko prvenstvo koje se 2023. godine igra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

PLASMAN PRED DRUGU FAZU KVALIFIKACIJA:

  • Grčka 3-1
  • Letonija 3-1
  • Turska 2-2
  • Belgija 2-2
  • Srbija 1-3
  • Velika Britanija 1-3

Ovako je izgledala atmosfera u Čairu na kraju meča:

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC