• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio sam na sastanku sa Obradovićem i Čovićem! Pešić otkrio šta je tražio od Partizana i Zvezde – Objasnili smo im sve!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Svetislav Pešić otkrio je detalje sastanka sa predstavnicima srpskih klubova iz ABA lige.

 Svetislav Pešić sastao se sa čelnicima Crvene zvezde i Partizana Izvor: MNPRESS

Košarkaši Srbije napravili su korak nazad u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Izgubili su od Letonije i sada imaju imperativ pobjede u duelu sa Belgijom. Trijumf je neophodan zbog prenošenja bodova u narednu fazu takmičenja.

Bio je to pokretač za selektora Svetislava Pešića koji je otvoreno pričao o problemima srpske košarke, prije svega zbog ograničenog broja igrača na koje može da računa. Zato je obavljen razgovor sa predstavnicima Crvene zvezde, Partizana, FMP-a, Borca i Mege.

Možda će vas zanimati

"Moramo svi da mijenjamo pristup kad je u pitanju reprezentacija. Kako i na koji način? Održali smo sastanak prije neki dan sa predstavnicima pet klubova – predsjednik Partizana nije bio jer su tog dana imali sastanak u Evroligi, ali bili su predsjednici svakog kluba. Bio je Obradović, bio je generalni sekretar, bio je Čović kao predsjednik Zvezde, bio je i njihov trener, generalni menadžer. Bili su i Borac Čačak, Mega, FMP i tako dalje", rekao je Pešić.

Pričao je i o nekim detaljima tog sastanka.

"Mi smo njima objasnili kako stojimo. To smo uradili i kada sam došao, obavili smo razgovore sa generalnim menadžerima i sa glavnim trenerima, tražili smo da razumiju našu situaciju i da počnu da razmišljaju kako da pomažu u granicama njihovih mogućnosti. Dakle, postoji aktivnost. Rekli smo koliko dana gdje treniramo, koji igrači su došli, koji nisu došli, koji se nisu pojavili, rekli smo im i 'Dajte vi malo utičite, razgovarajte sa vašim igračima, pomognite da imamo reprezentaciju'."

Svjestan je da će sada stvari biti mnogo teže sa dva srpska predstavnika u Evroligi, pošto će u narednoj sezoni u eliti igrati i crveno i crno-bijeli.

"Doći će novembar, opet će biti Evroliga. Sad imamo dva tima u Evroligi, što je fantastično za našu košarku. Ja nisam ni protiv Partizana, ni protiv Zvezde, već sam i za Partizan i za Zvezdu. Radujem se što su u Evroligi i idu da predstavljaju srpsku košarku u Evroligi, ali očekujemo da i će igrači njihovih klubova u novembru i februaru igrati za reprezentaciju u prozorima druge runde. Očekujemo da će biti tu kada budemo igrali protiv Turske, Velike Britanije ili Grčke, a kada oni budu igrali Evroligu. Ne tražimo da nam daju pet igrača, već dva. To su radili Turci, pa je Efes izašao u susret, pa i Fenerbahče. To je tražila i Grčka, pa je Grčka pobijedila, pa su prvi u toj grupi od šest timova, a mi nismo igrali nijednom. To je predočeno klubovima i rečeno im je – 'Molim vas, uzmite malo odgovornosti'. To su stvari o kojima pričam."

Na kraju je otkrio i o dodatnim problemima sa kojima se suočava pred duel sa Belgijancima. U pitanju su povrijeđeni igrači.

"U Rigi smo izgubili trojicu igrača – ne znamo da li je Avramović slomio ruku i da li će moći sutra da igra. Bjelica je obnovio povredu koju 'vuče' iz kluba ne znam koliko dugo. Nisu trenirali. U 6. minutu povrijedio se i Kuridža, da li će da igra", zaključio je Pešić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC