• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Tri godine su me maltretirali u Partizanu, a onda sam se pobio s njima! Da sam zakasnio u bolnicu - ne bih preživio!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ratko Varda otkrio je neke do sada nepoznate detalje iz karijere, prvenstvo iz dana u Partizanu.

 Ratko Varda jedva preživio udarac Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Poznati košarkaš Ratko Varda završio je igračku karijeru još prije pet godina, ali tokom dvije decenije "putešestvija" širom svijeta doživio je toliko stvari i uvijek nas iznenadi nekom novom anegdotom.

Tako se Varda u podkastu "Jao Mile", koju vodi košarkaš Mile Ilić, prisjetio dana iz Partizana 1995. godine. U redovima crno-bijelih je ponikao, ali nije dozvolio da ga "kinje" kao što je to običaj sa mladim igračima, početnicima u sportu... I da to nije uradio, teško da bi izgradio ugled koji je potom imao!

Možda će vas zanimati

"Znate svi kako je kada se ode u Ameriku, pa budeš ruki, pa te oni tjeraju da radiš sve i svašta, pa krene maltretiranje mladih igrača. E pa ja sam bio ruki u Partizanu tri godine, to neko maltretiranje je trajalo dok se nije dogodio klik u glavi. Pobio sam se sa trojicom igrača. Prvo sa jednim, pa drugim, pa trećim", kazao je Ratko Varda bez dlake na jeziku ispričao za situaciju koja mu je promijenila karijeru u Partizanu - na bolje.

"Poslije su svi govorili da sam lud, ali dobio sam neko poštovanje, tačnije prestalo je maltretiranje", dodao je košarkaš koji je u Partizanu igrao sve do 2001. godine.

Jedan od trojice igrača sa kojima se Ratko Varda potukao u tom periodu bio je i Dejan Tomašević. Pamti se finale domaćeg prvenstva 2000. godine kada je Varda dobio težak udarac. U to vrijeme je pričao i da ga je Tomašević namjerno "zakačio", ali i dalje sumnja...

"Poslije mi je jedan od njih vratio, pa sam jedva pregurao sve to. Gledao sam snimak nekoliko puta, koliko god Tomašević kaže da nije bilo namjerno, znam da je bilo namjerno...", rekao je Varda i dodao da ne zna razlog.

"Da sam zakasnio bio pola sata sa dolaskom u bolnicu da ne bih preživio jer je hematom rastao. Dosta jak udarac je bio."

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC