• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati po fudbalu, a doveli bivšeg centra Zvezde: Maik Cirbes ima novi klub - iznenadiće vas gdje je otišao!

Autor Haris Krhalić

Centar koji je u tri navrata igrao za Zvezdu potpisao je za klub iz Portugala.

 Maik Cirbes potpisao za Benfiku Izvor: MN PRESS

Znalo se na kraju prethodne sezone da Crvena zvezda pušta Maika Cirbesa, ali je izbor novog kluba njemačkog košarkaša mnoge iznenadio. Snažni centar će u narednoj sezoni nastupati za Benfiku, portugalski tim koji je mnogo poznatiji po fudbalskoj sekciji!

Vijest o odlasku u Portugal na tviter profilu saopštio je Miško Ražnatović, menadžer njemačkog centra. On je bio zaslužan i za transfer Cirbesa iz Bajerna u Zvezdu, a Maik se u prvom mandatu u Beogradu zadržao dvije godine. Stigao je u ljeto 2014. godine i to mu je bilo prvo internacionalno iskustvo, a u Srbiji se fantastično uklopio.

Bio je jedan od omiljenih saigrača u svlačionici i ljubimac Zvezdinih navijača, a na terenu je prikazivao mnogo bolje partije nego što je to bio slučaj u Njemačkoj. Uslijedile su evroligaške avanture u Makabiju i Bajernu, zatim povratak u Crvenu zvezdu, pa izazovi u Kini, Cedevita Olimpiji i Kataru prije nego što se vratio u Zvezdu. Tokom prethodne sezone potpisivao je nekoliko kratkoročnih ugovora sa timom, ali nije ostavio dublji trag.

Ipak, mandate u Zvezdi najviše će pamtiti. Sa crveno-bijelima osvojio je četiri titule u ABA ligi, tri titule namijenjene srpskom šampionu, jedan Kup Radivoja Koraća i jedan Superkup ABA lige. Pored toga, dva puta je osvajao titulu u Nemačkoj i jednom kup u svojoj rodnoj zemlji. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC