• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uradiću sve da zagorčam život Jokiću! Lider Finske dobio poziv iz NBA pred Srbiju i priznao: U šoku sam! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Lauri Markanen se spremao za mečeve na Eurobasketu, kada mu je iz Amerike stigla vijest da je trejdovan! Od izvještača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića

 Lauri-Markanen-o-Srbiji-Nikoli-Jokicu-i-trejdu-u-NBA Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Nakon uvodnog poraza od Izraela u produžetku Finska je uspjela da pobijedi Poljsku u meču u kome su pregazili svog rivala sa 30 poena razlike. Najbolji igrač Finske Lauri Markanen poslije meča je bio zadovoljan igrom svog tima.

Istakao je da je prvi poraz bio posljedica loše igre njegovog tima, a kada su posložili svoju igru na pravi način pobjeda se nije dovodila u pitanje. 

"Bili smo malo nervozni juče, bila je prva utakmica. Napravili smo brz zaokret, uspjeli smo da uradimo skauting Poljaka, ali više se radilo o nama. Hvatali smo lopte na pravim mjestima, fokusirali smo se na naš stil košarke i mislim da su svi uradili sjajan posao, to mnogo pomaže i naravno pomaže kada pogodite nekoliko šuteva. Bila je zabavna utakmica", počeo je Markanen. 

Pogledajte

03:24
Lauri Markanen
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Pitali su ga novinari da li je više zadovoljan poslije pobjede nad Poljskom ili je bio više ljut nakon poraza od Izraela. 

"To je ljepota košarke. Ne smijete poletjeti poslije pobjede, niti previše razočarati poslije poraza. I prelijepa stvar kod ovog turnira je, baš kao u NBA, što odmah slijedi sljedeća utakmica. Uživali smo u pobjedi, u nedjelju ćemo odmarati i okrenuti fokus ka Srbiji", istakao je novi igrač Jute. 

Usred Evropskog prvenstva Markanen je trejdovan iz Klivlenda u Jutu, a bilo je natpisa u stranim medijima da nije baš najbolje podnio taj trejd.

"To je dio posla, nemam ništa protiv Klivlenda, sa svima sam se dobro slagao, razumijem da je dio biznisa. Istina da je bio šok, nisam očekivao i kada dobijete poziv… Razumijem situaciju, ali imate porodicu, pa morate da razmišljate o školi za dijete, selidbi i svim tim stvarima", rekao je krilni centar Finske i od skora Juta Džeza.

Ipak taj trejd neće poremetiti njegove igre u Pragu.

"Fokusiran sam na turnir jer znam da bilo šta što se desi na trening kampu pred početak sezone, nema nikakve veze sa mojom igrom ovdje. Idem dan po dan, radujem se igranju protiv Srbije, a poslije ćemo vidjeti", dodao je on.

Na kraju se naravno osvrnuo i na potencijalni duel sa Nikolom Jokićem u meču koji nas čeka u ponedjeljak od 21 čas. 

“Biće uzbudljivo, mi smo takmičari, želimo da igramo protiv najboljih, a dobra stvar našeg tima je što smo mladi i gladni. Nebitno protiv koga igramo, pokušaćemo da pobijedimo. Večeras ćemo uživati u pobjedi, a onda slijedi skautiranje Srbije. Svi znamo Jokića, nemoguće je zaustaviti ga. Moraće cijeli tim da radi, da mu učinimo život težim", završio je on. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC