• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnogorci idu ka Berlinu, Bugari ka Sofiji! Važna pobjeda "sokolova" na Eurobasketu - na korak su do nokaut faze!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Jako važan trijumf ekipe selektora Borka Radovića na Evropskom prvenstvu. Crnogorci protiv Bugarske osvojili možda presudne bodove za plasman u osminu finala Euobasketa.

 Crna-Gora-pobedila-Bugarsku-na-Evropskom-prvenstvu Izvor: Profimedia

Reprezentacija Crne Gore ostvarila i drugu pobjedu na Eurobasketu, jer je u nedjeljnom "matine" terminu savladala Bugarsku, 91:81. Odlični bek Vladimir Mihailović ubacio jer 23 poena, krilni centar Nemanja Radović 16, a plejmejker Igor Drobnjak i krilni centar Bojan Dubljević po 17.

Crnogorci su drugim trijumfom u Tbilisiju napravili važan korak ka plasmanu u nokaut fazu u Berlinu, u koju će ući po četiri tima iz sve četiri grupe. U ovom trenutku, "sokolovi" su na skoru 2-1 i sljedeće najveće favorite u Grupi A, Španiju (2-0) i Tursku (2-0). Crna Gora četvrti put učestvuje na Evropskom prvenstvu kao samostalna država i u osmini finala igrala je i prije pet godina, na Eurobasketu u Turskoj. Tada ju je zaustavila Letonija, pobjedom 100:68. 

Do kraja uvodne faze Evropskog prvenstva, Crna Gora igraće u Tbilisiju protiv Španije u utorak i protiv domaćina, Gruzije, u srijedu. Sa druge strane, Bugari su se vratili na Eurobasket poslije 11 godina, ali su trenutno jedini tim u grupi bez pobjede (0-2). As Olimpijakosa Aleksandar Vezenkov daje sve od sebe, danas je ubacio 26 poena, ali to nije bilo dovoljno za trijumf, kao ni u mečevima protiv favorita - Španije (87:114) i Turske (87:11).

Timovi iz Grupe B "ukrstiće" u nokaut fazi sa izrazito jakom Grupom B, u kojoj su Njemačka (2-0), Slovenija (2-0), BiH (1-1), Francuska (1-1), Litvanija (0-2) i Mađarska (0-2).

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC