• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija se sprema na pohod za medalju! Košarkaši stigli u Njemačku: Objavljen prvi snimak iz Berlina

Autor Haris Krhalić

Košarkaši Srbije stigli su u Berlin i već su odradili prvi trening.

 Košarkaši Srbije stigli u Berlin Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Košarkaši Srbije žele medalju na Eurobasketu i to nije tajna. Grupnu fazu šampionata završili su sa maksimalnim učinkom, pet pobjeda iz isto toliko mečeva. Preselili su se iz Praga u Berlin i tamo ne gube vrijeme. Već su odradili prvi trening u Njemačkoj. Počeli su polako sa pripremama za prvi meč u nokaut fazi, za duel sa Italijom koji je na programu u nedjelju (18.00 časova).

Na snimcima koje je zabilježio izvještač MONDA vidi se da su igrači tu i da su odradili prvi lagani trening u dvorani u Berlinu. Polako se uvode u ritam i privikavaju na novu halu i nove uslove rada. U Češkoj je završeno perfektno, svi se nadaju da to može da se ponovi i u Njemačkoj. Za početak slijedi duel sa Italijanima, a pobjednik tog duela u četvrtfinalu giraće sa boljim iz okršaja Turske i Francuske koji igraju dan ranije (subota, 12 časova).

Za razliku od reprezentacije Hrvatske koja je kalkulisala, pa je Bojan Bogdanović namjerno promašio penal da bi izbjegao "orlove", u srpskom timu se time nisu bavili. Mogli su eventulanim porazom od Poljske da se "presele" u gornji dio žrijeba, to im nije padalo na pamet. "U sportu nema kalkulacija, gledamo samo sebe. Zadovoljni smo, prvu fazu završili som bez poraza i sada nas čekaju nove sjajne ekipe", poručio je kapiten Vladimir Lučić.

Pogledajte

00:23
Nikola Jokić trening
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Dobra vijest za Svetislava Pešića i ekipu svakako je povratak Nikole Milutinova i Vanje Marinkovića. Loša vijest je povreda Nemanje Nedovića koji je najvjerovatnije završio Eurobasket. "Jako je bitno za nas što je Milutinov opet sa nama, pokazao je sve moguće, koncentrisan je i motivisan. Nadam se da ćemo u ovih nekoliko dana i Vanju i njega vratiti u ritam", poručio je Pešić.

Pogledajte

00:14
Košarkaši Srbije prvi trening u Berlinu
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC