• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u Berlinu - sudije izbacile Crnu Goru sa Eurobasketa: Dvije sporne odluke u finišu, Nijemcima domaćinsko suđenje!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Skandalozne odluke arbitara u samom finišu susreta uticale su na konačan ishod meča.

 Njemačka pobijedila i eliminisala Crnu Goru sa Eurobasketa 2022 Izvor: Profimedia/dpa/Soeren Stache

Crna Gora je završila učešće na Eurobasketu, a Njemačka je pobjedom (85:79) postala treći učesnik četvrtfinala nakon fantastičnog meča koji smo gledali u Berlinu. Na kraju su ga, više nego što bi trebalo, odlučile sudijske odluke u korist domaćina! Iako su Crnogorci bili blizu da u finišu susreta naprave potpunu dramu i meč uvedu u egal završnicu nakon dvije katastrofalne četvrtine, dvije sporne odluke udaljile su ih od toga.

Nakon što je na centru terena izgubio loptu, Denis Šruder je zaustavio Marka Simonovića u kontri. Sudije to nisu okarakterisale kao nesportski faul, iako im je tokom čitavog turnira kriterijum takav, pa je Crna Gora pogotkom Kendrika Perija prišla na samo tri poena zaostatka - 80:77.

Na samo 24 sekunde do kraja meča Crna Gora je morala brzo da pravi faul, a sudije su procijenile da je taj prekršaj nesportski. Maodo Lo je pogodio oba slobodna bacanja nakon nesportskog faula Kendrika Perija, a zatim je Denis Šruder pogodio još dva bacanja nakon prekršaja Igora Drobnjaka. Već tada postalo je jasno da Crnogorci nemaju dovoljno vremena za preokret u meču koji je imao dva potpuno različita dijela igre.

Reprezentacija Crne Gore imala je ogroman zaostatak na poluvremenu (48:24), a tek u trećoj dionici pronašli su svoj ritam. Počeli su bolje da igraju u nastavku, četvrti period bio je gotovo fantastičan, ali je za preorket i šokantno izbacivanje domaćina sa turnira falilo malo. Možda samo malo više koncentracije u prvih deset minuta, kada su postigli tek 10 poena!

Najefikasniji igrač meča bio je pomenuti Peri sa 25 poena, dok je Bojan Dubljević ubacio 22. Dvocifreni učinak imali su još Marko Simonović sa 13 i Vladimir Mihailović sa 12 poena. U pobjedničkom timu najbolji je bio Denis Šruder sa 22 poena, dok su Maodo Lo i Franc Vagner dodali po 14.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC