• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čekaj, kako? Čudna izjava centra Hrvatske: Nismo namjerno izbjegli Srbiju, ali smo pobijedili da ne igramo sa njima!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Hrvatska je prošla svoju grupu kao treća i igraće sa Fincima u osmini finala, a Ivica Zubac je istakao da nije bilo kalkulacija i pokušaja ovog tima da se izbjegne Srbija u četvrtfinalu. Od izvještača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića

 Ivica Zubac o Eurobasketu 2022  Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Ekipe su se smjestile u Berlinu. već smo vidjeli i neke spektakularne mečeve, a Hrvatska kao i Srbija morala je da sačeka još jedan dan dok ne zaigra svoj meč osmine finala sa Finskom. Mnoge je u Hrvatskoj zabrinulo to što je na treningu Ivica Zubac bio "u civilu".

"Na posljednjoj utakmici sam istegao skočni zglob, pa sam odmarao, vidjećemo kako će biti. Ima još do utakmice, ima vremena da se odmorim i da bude dobro", rekao je srpskim medijima Zubac poslije treninga njegovog nacionalnog tima. 

Mnogi su optužili Hrvate da su namjerno ciljali određenu razliku u pobjedi protiv Ukrajine, kako se ne bi našli oči u oči sa Srbijom. Zubac je sada istakao da je njegov tim htio da izbjegne četvrto mjesto kako ne bi igrao sa Srbijom, ali da zapravo nisu htjeli da izbegnu srpski tim?

"Da smo htjeli da izbjegnemo Srbiju, onda bismo pokušali da damo što više poena da budemo drugi. Igrali smo na pobjedu, htjeli smo da ne budemo četvrti, ali smo išli na pobjedu", zaključio je Zubac.

Pogledajte

05:45
Ivica Zubac
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Sada Hrvate poslije solidno odigrane grupne faze i završnice meča sa Ukrajinom, koja ne prestaje da bude tema, čeka opasna Finska sa NBA zvijezdom Laurijem Markanenom kao predvodnikom. Dobro ih poznaju Hrvati, upravo su ih Finci sa dvije pobjede u kvalifikacijama izbacili sa Mundobasketa. 

"Svi smo dobro raspoloženi, igramo sa Finskom, ekipom koja nas je dobila u kvalifikacijama. Igraju modernu, brzu košarku, šutiraju mnogo trojki, Lauri Markanen igra super na turniru, sigurno da neće biti lako. Imamo taj dodatni motiv što su nas dobili već, idemo na pobjedu", istakao je Zubac.

Upravo bi on mogao da bude čuvar i čovjek koji će voditi računa o Markanenu, ali sada se čeka da vidimo kakva će taktika biti u tom meču. 

"Zavisi kakva će nam biti taktika... Biće sigurno duela, izvrstan je igrač, posebno spolja, može da napadne iz driblinga, ima dobar šut, sigurno da nećemo imati lak posao. Imamo dosta dobrih defanzivaca, daćemo sve od sebe", rekao je centar LA Klipersa i nacionalnog tima Hrvatske.

Da li su Hrvati možda timski gledali meč u kome je Srbija razbila FInsku? 

"Kad god nismo igrali, gledali smo druge utakmice i pratili sve što smo mogli. To je manje-više ista ekipa koja je igrala sa nama u kvalifikacijama, znamo s kim imamo posla. Spremićemo se još detaljno", rekao je on, a onda prokomentarisao naš nacionalni tim.

"Pričali smo kako lagano igraju, kako se kreće lopta, svi pametno igraju, na pravi način kako košarka i treba da se igra. Ta lakoća se primijeti, sigurno su jedan od favorita za osvajanje", iskren je bio Zubac.

Igrao je protiv Markanena u NBA ligi, ali to je mnogo drugačije nego ovo što ćemo sada gledati, jer u Klivlendu Finac nije glavni igrač. 

"Imao je drugačiju ulogu u Klivlendu, nije igrao toliko na lopti, ovde je broj jedan i često mu je lopta u rukama. Više smo ga branili kao šutera, sad igra na mnogo više načina, pa je drugačije. Nema smisla se samo njime baviti... To smo osjetili protiv Grčke, pripremali smo se dosta za Janisa, a Dorsi nas je dosta dobro odigrao. Naučili smo da dosta igrača u dobrim klubova da znaju da nije sve u jednom igraču. Šuterski su jako dobri, što nas je u Rijeci koštalo..."

Dosta je nervoze u nokaut fazi, nema popravnog! 

"Sigurno da postoji neki pritisak, ali tu su igrači koji su odigrali mnogo bitnih utakmica, plej-of mečeva ili evroligaških serija i navikli su na takve stvari", rekao je centar Hrvatske. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC