• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najgore suđenje u istoriji, častili su Nijemce! Crnogorci bijesni na sudije: Pogledajte ogrebotinu, ovo nije bio faul!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kompletan tim Crne Gore bio je jako nezadovoljan suđenjem na meču sa Njemačkom u osmini finala Eurobasketa. Od izvještača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića

 Crnogorci se žale na suđenje u meču protiv Njemačke Izvor: MN Press/MONDO/Nikola Lalović

Crna Gora se raspala u prvom poluvremenu, ali onda uspjela da se vrati u utakmicu protiv domaćeg sastava Njemačke, ali je poslije nesportske lične suđene Kendriku Periju pri rezultatu 80:77 sve otišlo na vodenicu Nijemaca. Nakon takve odluke sudija nije mogao crnogorski tim da se vrati i Nijemci su pobijedili.

Ipak sve je ostalo u sjenci serije diskutabilnih odluka sudija, koje su redom išle na jednu stranu!

"Izuzetno loš početak koštao nas je pobjede, mogu slobodno da kažem. Jako loše smo otvorili utakmicu, bili smo mnogo statični u napadu, bez pravih rješenja. Na to su se nadovezali padovi u odbrani, oni su otišli na 20 i nešto razlike (najviše je bilo +27 prim. aut.) i to je izgledalo stvarno jako loše. Kada su svi mislili da smo potpuno slomljeni, smogli smo snage, odigrali smo jako dobro drugo poluvremenu, ostavili smo srce na terenu. Mogu samo da budem jako ponosan na saigrače za borbu koju smo pružili.", rekao je Vladimir Mihailović poslije meča, a onda se odmah osvrnuo na brojne sporne sudijske odluke.

"Od samog početka turnira dešavaju se takve neobjašnjive stvari, trudim se cijelu karijeru da ne komentarišem suđenje, ali ovo prvenstvo je gore nego ikad po tome. Došli smo u situaciju da zaprijetimo i pobijedimo, na Dubljeviću je bio faul na tri razlike, i mene su gurali u leđa na onom polaganju... To su stvari koje se nama ne gledaju, njih su čašćavali velikim brojem penala i to je direktno odlučilo utakmicu", istakao je sjajni šuter Crne Gore. 

Pogledajte

03:15
Vladimir Mihailović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Napomenuli su mu novinari da je selektor Belgije Dino Đerđa poslije meča sa Slovenijom najavio šta će se desiti na ovom meču...

"Da se ne ponavljam... Ko iole prati, ne treba poseban komentar", kratko je prokomenarisao on.

Očajno prvo poluvrijeme Crne Gore je bilo presudno i prema mišljenju krilnog centra Nemanje Radovića. 

"Počeli smo baš loše, mislim da nijednu utakmicu na turniru nismo počeli tako loše kao danas. Ali uspjeli smo nekako da se vratimo, da uđemo u zonu, to ih je malo iznenadilo stao im je napad, stao im je protok lopte, ali nije bilo dovoljno To je jedna domaćinska ekipa, igraju kući, publika je bila uz njih, nije bilo lako Mislim da smo odigrali vrhunski turnir, ponosan sam na momke. Dali smo sve što smo mogli", rekao je Radović i objasnio kakve se promjena desila u ekipi u poluvremenu.

"Nismo mogli da dozvolimo da poslije toliko dobrih utakmica posljednji meč odigramo tako. Nismo to mi, nije to naš stil, odreagovali smo muški i prezadovoljni smo."

Pogledajte

01:16
Nemanja Radović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

I on se osvrnuo na dešavanja u posljednjim momentima meča.

"Malo nekih diskutabilnih sudijskih odluka opet, što prati čitav ovaj turnir, ali šta da se radi, šta je tu je. To mi ne možemo da kontrolišemo", jasan je bio on.

Centar Čikago Bulsa Marko Simonović je na kraju svega zadovoljan igrom njegovog tima, uprkos zaista lošem prvom poluvremenu.

"Loše prvo poluvrijeme za nas, totalna druga situacija u drugom. Vratili smo se u utakmicu kroz zonu koju smo igrali skoro čitavo vrijeme. Na kraju namjeran faul i njihovih nekoliko faula i oni su se odlijepili. Odigrali smo, kada se sabere sve, dobro i možemo da budemo zadovoljni", rekao je on.

Naravno da se i on osvrnuo na odluke sudija u samom finišu meča.

"Igramo na njihovom terenu, nije ni čudo da bude odluka drugačija. Ponosan sam na momke, odigrali smo fenomenalan turnir. Nije naše da komentarišemo, pogotovo u drugom poluvremenu", kratko se obratio on.

I perspektivni Dino Radončić je svjestan da se u meč ušlo na katastrofalan način, ali ipak nije to odlučilo!

"Izašli smo na utakmicu onako kako nije smjelo u osmini finala. Uspjeli smo da vratimo 23-24 razlike, što je nevjerovatno protiv domaćina Njemačke. Opet, jednima gledaju faulove, drugima ne gledaju, kroz cijeli turnir je suđenje katastrofalno. Desilo nam se protiv Turske, danas isto. Protiv Gruzije su htjeli, nisu uspjeli. I naše prvo poluvrijeme je dosta uticalo na konačni ishod“, istakao je on.

Pogledajte

01:52
Dino Radončić
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Kako će ovo da utiče na FIBA košarku?

"Mislim da njih ne interesuje sve ovo. Najbolji treba da sude najboljim igračima. Žao mi je zato što se puno rada i truda ulaže cijelog ljeta da bi oni svirali kako hoće i otišli, dok ćemo mi o ovom da razmišljamo danima."

Vidimo ogrebotinu na ruci, da li je za tu situaciju sviran faul?

"Vjerovatno nije", završio je on. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC