• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je kriv za katastrofu Srbije na Eurobasketu? "Orlovi" imali Jokića, slavnog selektora, ali nešto ne valja... Šta?

Autor Dragan Šutvić

Košarkaška reprezentacija Srbije se sa Eurobasketa vraća bez medalje oko vrata pošto je eliminisana već u osmini finala, protiv ekipe koja je "orlovima" i prošlog ljeta zagorčala život.

 zašto je srbija ispala sa eurobasketa  Izvor: MN PRESS

Svi su se nadali zlatu, ali negdje je pošlo po zlu... Košarkaška reprezentacija Srbije eliminisana je šokantno već u osmini finala Eurobasketa pošto ju je (ponovo) nadigrala neugodna Italija. Igrali su dobro srpski košarkaši u prvom poluvremenu, pa krenuli da tonu kada je Italijanima sve polazilo za rukom, a kao da nije bilo dovoljno snage i sportskog bezobrazluka kako bi im "orlovi" odgovorili. Na kraju, 94:86 za Italijane koji su prošli u četvrtfinale.

Možda će vas zanimati

Nakon utakmice svi košarkaši Srbije redom su priznali da je rezultat katastrofalan, dok je selektor Pešić govorio i o stvarima koje su  poremetile ekipu, ali na kraju se ipak mora postaviti pitanje - ko je kriv?

Navikli smo od reprezentacije Srbije da osvaja medalje, međutim posljednji rezultati uopšte nisu ohrabrujući. Srbija je zauzela peto mjesto na Mundobasketu kada su svi očekivali da "sruši" sve pred sobom, potom je promijenila selektora i pokazala slabosti sa Igorom Kokoškovim na klupi, dok je dolazak Svetislava Pešića tek na mahove donio dobre momente i činilo se da je Srbija na dobrom putu, sve dok se nije ispriječila Italija.

Srbija nije imala odgovor na njihovu energiju, sve ih je "zapalio" selektor Đanmarko Poceko koji je konstantno vršio pritisak na sudije, čak i dobio isključenje, a nakon toga njegovi košarkaši nisu mogli da promaše...

Za to vrijeme Srbija nije mogla da dođe do daha. Igrala je samo sa Jokićem na parketu, svaki napad bio je sve duži, a igrači sa klupe nisu uspijevali da donesu živost kakva je u tom trenutku bila neophodna. Upravo zbog toga će se povesti priča o selekciji koju je Svetislav Pešić poveo na turnir, naravno uz isticanje "precrtavanja" kapitena Miloša Teodosića, dok su u posljednjem preseku otpali i igrači poput Bjelice (povreda), Dobrića i drugih.

Da li bi drugačiji izbor igrača nešto promijenio? Ili je najveći problem u onome što je selektor Pešić isticao na konferenciji za medije, a to su brojne povrede (Nedović, Milutinov i Marinković) koje su "isjekle" Srbiju da ne bude skroz spremna?

"Mi moramo da budemo optimisti da mi to imamo, mislim da smo u dobrom fizičkom stanju da možemo da igramo protiv svakoga, to smo pokazali protiv Turaka ili protiv Grka kod nas, bilo je tu dosta dobrih utakmica, ali bez ikakve želje da nekome umanjujem pobjedu, za ovaj plej-of i jednu utakmicu odluke, moraš da budeš u boljem fizičkom stanju, da imaš više igrača koji su zdravi i na nivou visoke fizičke pripremljenosti. Naš Milutinov je na svježinu odigrao protiv Poljaka, ali za neki kontinuitet, nakon 10 dana gdje uopšte nisi mogao da treniraš… Da ne idem dalje, da ne ispadne da tražim izgovore", rekao je Pešić na konferenciji za medije kada je prvi put spomenuo ove detalje.

Može se naravno pričati i odgovornosti Svetislava Pešića za pad igre, neki će sigurno spomenuti i Nikolu Jokića uprkos tome što je bio najefikasniji pojedinac meča protiv Italije sa 32 poena, drugi će spomenuti Vasilija Micića koji je podbacio protiv "azura" kao MVP fajnal-fora Evrolige (5 od 14), treći će pak okriviti medije za "stvaranje lažnog optimizma" i euforije pred eliminacione utakmice, a sigurno to nije kraj svih razloga koji će se spominjati narednih dana.

Šta vi mislite, ko je najodgovorniji za ovo što se desilo na Eurobasketu?

Anketa

Ko je kriv za eliminaciju Srbije na Eurobasketu?

  • Ovo je realan rezultat, ne zameram nikome

    15.63% (15)

  • Kriva je taktika selektora Pešića

    21.88% (21)

  • Kriva je loša selekcija igrača

    13.54% (13)

  • Povrede, forma bitnih igrača...

    7.29% (7)

  • Igrači su krivi, morali su bolje

    16.67% (16)

  • Svi su podjednako odgovorni

    15.63% (15)

  • Slaba grupa i mediji

    9.36% (9)

Ko je kriv za eliminaciju Srbije na Eurobasketu?

Rezultati

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Nadam se, bivšeg selektora

Neko ko zna

@Jaaa Apsolutno se slažem... Sale Djordjević bi sa ovim timom otišao bar do finala

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC