• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da zaustavimo Janisa? Još tražim rješenje! Čeka ih najteži zadatak na Eurobasketu: "Možda mi nešto padne na pamet"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor reprezentacije Njemačke Gordon Herbert iskreno je odgovorio na pitanje o Grku.

 Janis-Adetokumbo-glavni-problem-za-Njemacku-na-Eurobasketu-2022 Izvor: MN PRESS

Eurobasket se nastavlja bez Srbije. U utorak i srijedu na programu su četvrtfinalne utakmice šampionata Evrope. Derbi dana u Berlinu svakako je duel Njemačke i Grčke (20.30 časova), prije toga će snage odmjeriti Španija i Finska (17.15). Pred duel sa jednim od glavnih favorita za osvajanje selektor domaće selekcije Gordon Herbert je pričao o taktici.

Očekivano, glavno pitanje za šefa struke njemačkog nacionalnog tima bilo je o Janisu Adetokumbu. Novinare je zanimalo da li je uspio da nađe neki trik za to i uopšteno kakav je plan igre za susret sa timom koji predvodi Dimitris Itudis. Objasnio je sve to i stigao da se našali na račun superstara Milvokija.

"Prva stvar je defanzivna tranzicija i to će biti veoma važan faktor. Druga stvar je zaustavljanje Janisa. Kako ćemo to uraditi? Ne znam, nadam se da ću na dan meča pronaći način. I, treća stvar, moramo da izađemo i da igramo svoju igru", rekao je Herbert.

Česi su uspjeli u osmini finala da ga limitiraju na svega četiri poena u prvom poluvremenu, ali je u drugom "eksplodirao", ubacio im 23 poena i odveo svoj tim među osam najboljih. Dodatni problem za Nijemce su povrede Franca Vagnera, Johanesa Vojtmana i Nika Vejlera-Baba.

"Igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu koja ima jednog od najboljih košarkaša na planeti. Što se povreda tiče, za nas je ovaj turnir kao neki kurs preživljavanja, niko nije trenirao od njih trojice, radili smo sa devetoricom igrača i vidjećemo u kom sastavu ćemo izaći na teren", zaključio je Herbert. Što se tiče druga dva četvrtfinalna para koja se igraj u srijedu prvo će na parket izaći Francuska i Italija (17.15 časova), a potom Slovenija i Poljska (20.30).

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC