• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko osvaja Eurobasket? Najveće šanse Dončiću i Janisu, ako se opet ne desi iznenađenje!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Počinje četvrtfinale Eurobasketa, ovo su parovi i satnica. Ko će osvojiti zlato?

 Parovi-cetvrtfinala-Eurobasketa-2022 Izvor: Profimedia

Košarkaška reprezentacija Srbije eliminisana je u osmini finala Eurobasketa, pa se umjesto euforije i priče o zlatnoj medalji više komentariše način na koji su se "orlovi" vratili u Beograd, a selektor Svetislav Pešić neočekivano ostao u Minhenu. Za to vrijeme u osam drugih država sanjaju medalje pošto već ovog utorka kreće rasplet u Berlinu!

Poslije dva dana pauze na parket izlaze Španija i Finska čiji meč je zakazan za 17.15, dok se u večernjem terminu od 20.30 sastaju domaćin tunira Njemačka i Grčka.

Ako je vjerovati kladionicama, trenutno smo bliži polufinalnom paru Španija - Grčka, mada ne treba potpuno potcijeniti Fince, a još manje Njemačku koja igra fantastičan turnir. Na sve to, Nijemci imaju i podršku navijača, neki će reći i "faktor sudija" na svojoj strani, pa ćemo vidjeti da li se sprema još jedno veliko iznenađenje - pošto mnogi vide Grčku kao apsolutnog favorita za zlatnu medalju u "odsustvu" Srbije.

Finska takođe ima lijepu podršku navijača čitav turnir i dobro je poznato da je Španija bez većih zvijezda u znatno "siromašnijem" sastavu nego što smo navikli, ali na svojoj strani imaju istoriju, medalje, iskusnog selektora...

Dan kasnije, u srijedu, čekaju nas još dva polufinalna meča. Prvo će Italijani igrati naš "nesuđeni meč" sa Francuskom od 17.15, dok je od 20.30 zakazan duel Slovenije i Poljske, kada ćemo saznati i posljednjeg od četiri učesnika završnice Eurobasketa, odnosno da li će to biti aktuelni branilac titule.

Francuska je favorit protiv Italije i u taboru "trikolora" se nadaju da su se njihovi protivnici "izduvali" protiv Srbije, dok sa druge strane četa Đanmarka Poceka može i da očvrsne i da na tom talasu napravi novo iznenađenje...

Što se tiče susreta Slovenije i Poljske, djeluje da Luka Dončić i društvo neće imati prevelike muke, čak i da se uzme u obzir problem sa povredama. Zoran Dragić je gotovo sigurno završio turnir, dok se i Dončić žali na probleme, ali nema sumnje da će stisnuti zube i igrati.

Šta vi mislite, ko će od ovih timova doći do titule na Eurobasketu?

Anketa

Ko će biti šampion Eurobasketa 2022?

  • Slovenija

    0% (0)

  • Grčka

    0% (0)

  • Nemačka

    0% (0)

  • Francuska

    33.33% (1)

  • Italija

    0% (0)

  • Poljska

    0% (0)

  • Finska

    0% (0)

  • Španija

    66.67% (2)

Ko će biti šampion Eurobasketa 2022?

Rezultati

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC