• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protiv Srbije smo kalkulisali, moji igrači imaju velika j*ja! Kako su Poljaci napravil čudo? "Nema šta da krijemo!"

Autor Haris Krhalić

Selektor Poljaka Igor Miličić dan pred polufinale govorio o velikom uspjehu svog tima i o tajnama iz svlačionice. /Od izvještača MONDA sa Evropskog prvenstva, Nikole Lalovića/

 Selektor  Poljske o pobjedi nad Slovenijom Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Poljske napravila je senzaciju na Eurobasketu i u četvrtfinalu eliminisala Sloveniju, aktuelnog šampiona. Dan poslije utakmice, selektor hita Evropskog prvenstva Igor Miličić dočekao je novinare na treningu i govorio o ogromnom uspjehu svog tima. Za početak, nije znao da nam kaže kako se osjeća i da li stiže da razmišlja o polufinalu protiv Francuske, zakazanom za petak.

"Nemam pojma kako nam je, bili smo cijelu noć na kompjuteru, nismo se prije spremali za Francuze, pa smo morali bukvalno sve preko noći. Napravili smo plan za utakmicu, sad smo malo trenirali i da možemo u petak opet da se pokažemo. Sigurno da smo presrećni, ta pobjeda nam daje krila da uz našu hrabrost možemo opet da igramo protiv velikih ekipa", rekao je Miličić novinarima.

Da li je bilo slavlja? "Jeste malo, nemamo šta da lažemo, ali je i to slavlje bilo sa kompjuterom u ruci", nasmijao se stručnjak koji je u intervjuu za MONDO otkrio zanimljive detalje svog životnog i trenerskog puta. Na Eurobasketu je pominjao i "hejtere" kojima su sada "zapušena usta".

"Kao trener imam tu situaciju stalno, jedni me vole, drugi mrze, treba se s tim nositi. Srećni smo, ne zbog tih negativnih stvari, nego prije svega zbog pozitivnih i nadam se da će ova pobjeda mnogo uticati na poljsku košarku", dodao je on.

Poljski selektor otkrio je i zanimljiv detalj - njegov tim je kalkulisao u utakmici protiv Srbije u grupnoj fazi, u kojoj su "orlovi" ostvarili ubjedljiv trijumf. "Mi smo na toj utakmici htjeli da vidimo šta možemo da napravimo na početku, kada se Srbija odvojila onda smo već malo kalkulisali, jer naš tim baš nema 12 jednakih igrača, pa malo kalkulišemo da bi najbolji ostali zdravi na turniru. Kad uđe druga petorka Srbije i druga naša, to je dosta nesrazmjerno. Rezultat kao rezultat nas nije nimalo pogodio, znali smo gdje idemo i koji su naši ciljevi i za to smo se pripremali", dodao je Miličić.

Poslije pobjede protiv Slovenije svi su čuli njegove riječi da igrači Poljske imaju "j*ja kao lubenice". "Nema šta, radimo svoj posao i nemamo šta da glumimo kada se radi 110 odsto. Cijeli stručni štab je od ujutru do uveče za kompjuterom i kada igrači naprave to što jesu, onda ih treba pohvaliti. Isto tako bi trebalo vidjeti i šta nismo dobro napravili, protiv Slovenije je bilo dosta toga dobrog. Istina, u onakvoj situaciji u trećoj četvrtini protiv takve ekipe se malo ko može vratiti. Moji igrači su pokazali dozu drskosti i velika ja**", dodao je još jednom u svom stilu poljski selektor.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC