• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad mi je to Miško rekao, razbio sam telefon o zid! "Masterpis" transfer zbog kog je izbila svađa: "Šta je Lugo?"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Džanan Musa nije mogao da vjeruje gdje ga šalje agent Miodrag Ražnatović, ali poslije malo ubjeđivanja...

 Džanan Musa o prelasku u Breogan Izvor: Printscreen/YouTube/podcast inkubator

Džanan Musa ostavio je fantastičan utisak na Eurobasketu na kome je Bosna i Hercegovina stigla do osmine finala, a odmah potom se vratio u svoj novi klub Real Madrid u kome pruža fantastične partije u predsezoni. Tako je i treću utakmicu zaredom bio dvocifrem, a iako je njegova ekipa izgubila od Mursije - Musa je postigao 23 poena za pola sata na parketu. Očekuje se da naredne godine u "kraljevskom klubu" bude bitan faktor, pa iako je došao iz malog kluba kakav je Breogan.

Zanimljivo je da je prije toga Musa igrao tri sezone u NBA ligi za Bruklin, potom se kratko zadržao u Efesu, da bi potom na nagovor svog agenta Miodraga Ražnatovića, koga zove i "Don Korleone", otišao u klub za koji nije ni čuo...

"Španska liga je primamljiva kad te zovu Real, Barselona, Baskonija... Ja sam sa Efeson završio u julu i vijest me je šokirala i cijeli odmor mi je bio pod tenzijom. Hoće li biti klub, odgovarajući, hoće li opet poraz u mojoj karijeri. Miško me zove i kaže imam sjajnu opciju. Ja sad očekujem neku Evroligu, a on mi govori - ideš u Lugo. Rekao mi je to dobra stvar za mene. Gledam telefon i ne vjerujem šta se dešava. Pratim sport i pratim sve lige i nisam znao gdje je Lugo. Govori mi da je to prava opcija i kad sam to čuo razbio sam telefon o zid", prisjetio se Džanan Musa događaja od prošlog ljeta u "Podkast Inkubatoru", pošto je kao i svaki košarkaš njegovog talenta očekivao znatno zvučniji klub.

Ipak, ispostavilo se da je to bio dobar potez jer je tokom sezone u ACB ligi prosječno bilježio 20,1 poen po meču, a imao je indeks korisnosti od 23,1 - najbolji u čitavom takmičenju.

"Kad sam uzeo drugi telefon, pogledao sam malo i vidio sam da ne postoji klub Lugo na tabeli. Gledam i mislim se - ovaj me šalje u drugu ligu. Onda mi je objasnio da su ušli u ACB ligu i javio mi se istog dana Jasmin Repeša u Fortitudu, to mi je bilo primamljivije, ali poslije toga me je zvao čovjek iz Breogana i objasnio koliko je to jaka liga. Rekao mi je da će me dobra sezona izbaciti u najbolje klubove i to se i desilo."

Miško Ražnatović je taj transfer opisao kao "masterpis", pošto se vrlo brzo pokazalo da je svom klijentu preporodio karijeru za samo godinu dana, iako je prilično rizikovao u tom trenutku jer je Musa želio mnogo više, a ne da igra za novajliju u ACB ligi za kog nije čuo...

"To je razlika između mene i drugih. Rijetko ko bi imao hrabrosti da igrača koji je tri godine igrao NBA ligu i koji je pun temperamenta da ga iz Netsa, preko Efesa pošalje u Lugo. Mene pita šta je Lugo? Ja mu objašnjavam da je to novi prvoligaš u Španiji bez ikakve reputacije. Ali, ubijedio sam ga da je to dobro za njega i predvidio sam da će situacija u toj timu da se odigra, mada je tamo bio moj trener i šest igrača", ispričao je Ražnatović u istom podkastu, ali prije nego što će Musa potpisati ugovor sa Real Madridom kao MVP sezone u Španiji.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC