• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz Igokee m:tel u prvom kolu FIBA Lige šampiona: Turci slavili nakon velike drame!

Autor Haris Krhalić

Izabranici Dragana Bajića poraženi su od ekipe Bahčešehira rezultatom 70:67.

 igokea.jpg Izvor: FIBA

Košarkaši Igokee m:tel poraženi su, nakon velike drame, u prvoj utakmici FIBA Lige šampiona na gostovanju u Turskoj od ekipe Bahčešehira. Tim Dragana Bajića je skoro cijelu utakmicu bio u vođstvu kojeg su na kraju ispustili u posljednjoj minuti utakmice.

Bahčešehir - Igokea m:tel 70:67 (13:17, 15:19, 19:16, 23:15)

Igokea m:tel je u utakmicu ušla sa tri slobodna bacanja, koja je iskoristio Kravford. Nakon pet minuta igre bilo je +5 za Igokeu pri rezultatu 4:9. Do kraja prve četvrine igralo se ulgavnom koš za koš, a na prvi predah se otišlo sa rezultom 13:17 za ekipu iz Laktaša.

Druga dionica igre donijela je bolju igru „igosa“ koji su napravili seriju od 11:0 i stigli na +13. Ipak, domaća ekipa je do poluvremena uspjela da smanji zaostatak na osam poena.

U prvih pet minuta treće četvrtine ekipa Bahčešehira napravila je serija od 9:2 i prišla na samo -1. Ovu seriju domaće ekipe prekinuo je trojkom Kendrik Rej. Turska ekipa je uspjela ovu dionicu igre riješiti u svoju korist rezultatom 19:16 te se u posljednju četvrtinu ušlo sa +5 za Igokeu.

Posljednja dionica igre donijela je dramu. Igoeka je pri rezultati 52:60 stigla do +8, ali gosti prave seriju od 8:0 i stižu do izjednačenja četiri minute prije kraja. Samo minut kasnije bilo je ponovo +5 za tim iz Laktaša. Međutim, domaća ekipa ponovo uspjeva izjednačiti. Tanasković 48 sekundi prije kraja postiže dva poena, a na drugoj strani Kandan promašuje šut za tri poena. Pri rezultatu 65:67 Mario Nakić je zaradio tehničku, a Džamar Smit prvo pogodio slobodno bacanje, a zatim i šut za tri poena. U nastavku Voler promašuje šut za tri, a sedam sekundi prije kraja Bajgul pogađa jedno slobodno bacanje i postavlja konačnih 70:67.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Boucijel sa 17 poena i 10 skokova. Isto toliko poena imao je i Smit. Arslan i Bajgul dodali su po osam dok je Ozmizrak zabio poen manje.

Kod Igokee Stivens je postigao 12, Kondić devet, Rej osam, Kravford sedam kao i Voler. Nakić i Tanasković postigli su po poen manje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC