• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu ubacio 33 poena, a Jokiću bio saigrač dvije sezone: Ko je Markus Hauard, nedraftovana zvijezda sa koledža?

Autor Haris Krhalić

Publici u Evroligi riješio je da se predstavi baš impresivnom partijom protiv Partizana.

 Markus Hauard karijera Izvor: Youtube/Fanatics View Hoops/printscreen

Nakon dva kola Evrolige, košarkaši Partizana imaju dva poraza. Crno-bijeli su poslije Njemačke poraženi i u Španiji, na gostovanju Baskoniji koju je predvodio Markus Hauard (23). Sjajni bek španskog tima završio je susret sa 33 poena (8/12 za tri), a upravo on bio je strijelac i najbitnijih poena na meču - onih koji su donijeli produžetak.

Ljubiteljima košarke, posebno onima koji prate i NBA ligu, dobro je poznate ime ovog američkog košarkaša. Nekadašnji student privatnog koledža Market u Milvokiju probao je da se izbori za mjesto u NBA ligi 2020. godine, ali nije izabran na draftu. Ipak, potpisao je dvosmjerni ugovor sa Denver Nagetsima, pa je u naredne dvije sezone bio saigrač Nikole Jokića.

U tom periodu on je odigrao 68 mečeva u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, ali tamo nije uspijevao da bilježi impresivne brojke. Tokom prve sezone Hauard je na 37 mečeva prosječno bilježio 5.5 minuta, uz samo 2.8 poena po meču. Te sezone upisao je i jedan meč kao starter, ali je već u narednoj igrao na manje mečeva. Istina, prosječno je na terenu provodio 5.7 minuta i postizao 4.1 poen po meču, ali ni to nisu brojke koje impresioniraju.

Na utakmici protiv Partizana Hauard je potpuno eksplodirao, što se nije moglo naslutiti iz njegovog prvog meča. U pobjedi nad Valensijom postigao je samo 12 poena i uzeo ukupno 12 šuteva iz igre, pa se ne može reći da je imao presudnu ulogu u ubjedljivom trijumfu.  Očigledno je tek počeo da hvata formu koja ga je prije nekoliko godina krasila na koledžu. Pogledajte sve njegove poene:

Sjajna partija Amerikanca.
Izvor: Youtube/Eurohoops TV

 Kao student Markus Hauard bio je jedan od najzanimljivijih igrača skautima, jer su njegove šuterske mogućnosti bile fantastične. Tokom druge, treće i četvrte godine koledža prosječno je bilježio preko 20 poena na meču i svoj tim je vukao do fantastičnih rezultat, a košarkaški navijači lako su prepoznali njegove vrline i mane.

Kada uđe u seriju, Hauard je u stanju da zatrpa koš protivnika. To je redovno radio na koledžu, pa se postavlja pravo pitanje kako nije izabran na draftu pre dvije godine. Kao glavni argument u tim raspravama ističe se njegova visina! Hauard ima samo 175 centimetara, pa se u prve dvije NBA sezone pokazalo da na terenu protiv najboljih svjetskih igrača ne može da dominira baš zbog nedostatka visine. Baskonija mu je dala šansu da se oproba u Evropi i čini se da nisu pogriješili.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC