• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan Gurović pogađa i "sa sprata": Spektakularan snimak legendarnog asa - ovo nikad niste vidjeli! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Fantastični procenti šuta i to u otežanim uslovima, dok ide po pokretnoj traci i šutira sa tribine.

 gurović pogađa trojke Izvor: MN Pres/Youtube/KSB Video/printscreen

O trojkama koje je kroz karijeru pogađao legendarni Milan Gurović priča se često, pošto je između ostalog rešetao i u dresu Peristerija, Barselone, Partizana i Crvene zvezde, reprezentacije Jugoslavije.... O trojkama koje Milan Gurović pogađa nakon igračke karijere tek će biti reči - jer Gurović pogađa "sa sprata", dok ide po pokretnoj traci!

Nekadašnji as naše košarke pričao je nedavno u razgovoru za jutjub kanal Košarkaškog saveza Beograda o sebi i svom košarkaškom putu, a kao dio emisije vidjeli smo i neverovatne šuteve čovjeka koji je svojevremeno "zatrpao" koš Amerikanaca na njihovom terenu, tokom Svjetskog prvenstva u Indijanapolisu 2002. godine.

Snimak koji je postao hit na društvenim mrežma vjerovatno je snimljen u hali koju je Milan Gurović izgradio za potrebe svoje škole košarke, a navijači su ostali zatečeni prizorom. Gurović šeta po pokretnoj traci i šutira ka ko košu koji se nalazi u prizemlju, a lopte koje nekadašnji bek šuter ili nisko krilo srpskog nacionalnog tima šalje gotovo stoprocentno pronalaze put do koša. Kako to izgleda pogledajte na 27:50 sledećeg snimka:

Zagreva se na spratu, pogađa u prizemlju.
Izvor: Youtube/KSB Video

Inače, Gurović je aktivnu igračku karijeru završio davne 2009. godine, ali se šut očigledno nije izgubio tokom narednih godina. O preciznosti ruke i tome koliko se kroz karijeru bavio svojim šutem dovoljno govori da je kao trener FMP-a pomogao mladim igračima poput Marka Gudurića i Ognjena Dobrića da namjeste "nišanske sprave".

Tokom impresivne karijere bio je član košarkaških klubova Slavije i Novog Sada, a već sa 16 godina otišao je u inostranstvo. Nastupao je za grčki Peristeri, zatim Barselonu, pa atinski AEK, Trst, Unikahu, Vojvodinu, Partizan, Huventud, Crvenu zvezdu, Prokom i Galatasaraj. Sa reprezentacijom je osvojio zlatne medalje na Svjetskom i Evropskom prvenstvu, uz još jednu bronzu u Evropi. Kao trener bio je dio stručnog štaba u Zvezdi, a zatim samostalno vodio FMP i Vršac.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC