• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad je Zvezda posljednji put izgubila u Beogradu od Zadra? Igrali klinci, veterani i sadašnji lider!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda je šokantno izgubila od Zadra na svom terenu, a ovo je bila prva pobjeda Zadrana u gostima kod crveno-bijelih poslije punih 12 godina.

 kad je crvena zvezda izgubila posljednji put od zadra  Izvor: MN PRESS

Marko Ramljak se vratio u "Pionir" poslije 12 godina i pobijedio! Košarkaš Zadra je bio jedan od dvojice igrača koji su bili na terenu i 29. oktobra 2010. godine kada je Zadar poslednji put savladao Crvenu zvezdu u "Pioniru" i 7. novembra 2022. godine kada je poslije više od 12 godina ekipa iz Hrvatske ponovo osjetila čar pobjede u ovoj dvorani.

Prije 12 godina Marko Ramljak je bio junior koji je meč presjedio na klupi, a osim njega na tom meču je igrao i Nemanja Nedović. Tada je on u mladom timu Zvezde koji se borio za opstanak u ligi bio najbolji i sa 19 poena je predvodio crveno-bijele, ali nije mogao ništa zahuktalom Zadru.

Sa 28 poena Marka Cara tada su Hrvati u "Pioniru" pobijedili sa 89:76 i vejrovatno nisu očekivali da naredni trijumf čekaju 12 godina. Sada, više od decenije kasnije, Marko Ramljak je kao veteran ubacio 20 poena, a Antonio Jordano sa 23 i sjajni Dario Drežnjak sa 22 su mu pomogli da "dogura" Zadar do pobede.

SAD EVROLIGAŠI, A PRIJE 12 GODINA...

Sada je poraz Zvezde od Zadra šokantan, ali tada i nije bio. Tokom sezone su dolazila pojačanja i mijenjao se tim, a u trenutku kada je odigran meč sa Zadrom u "Pioniru" samo je Džamar Jang bio stranac u ekipi crveno-bijelih. Na ovom meču osim Nemanje Nedovića odličan je bio Uroš Mirković sa 11 poena a po 10 su imali centar Darko Balaban i prošle godine tragično preminuli Stevan Jelovac.

Džamar Jang je ubacio 14, a ostatak tima su činili ili veterani poput Vujadina Subotića ili praktično juniori Lazar Radosavljević, Dušan Katnić, Ivan Marinković i Nemanja Arnautović.

Osim sjanog Marka Cara, pobjedu Zadru u petom kolu regionalne lige za sezonu 2010/11 donijeli su i Ivan Batur sa 16, Jakov Vladović i tada mladi Miro Bilan sa po 12 poena kao i legendarni kapiten Zadra Ipe Ivanov sa 11 poena.

CRVENA ZVEZDA: Subotić, Jang 14, Mirković 11, Arnautović, Radosavljević 5, Balaban 10, Jelovac 10, Katnić, Nedović 19, Miloševič 7, Nikolić, Marinković

ZADAR: Car 28, Vladović 12, Batur 16, Ramljak, Dundović 2, Olivari 2, Ivanov 11, Braun 4, Blan 12, Pelcman

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC