• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda dobija novog trenera!? Jovanović odlazi, stiže nekadašnji selektor BiH!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Duško Ivanović blizu je klupe Crvene zvezde.

 Duško Ivanović blizu je klupe Crvene zvezde. Izvor: MN PRESS

Duško Ivanović (65) preuzima Crvenu zvezdu, prenio je "Sport klub".

Iskusni stručnjak sješće na klupu crveno-bijelih i zamijeniće Vladimira Jovanovića (38), koji će poslije svega nekoliko mjeseci otići sa Malog Kalemegdana. Loši rezultati na početku sezone, prvenstveno u Evroligi, pa poraz od Zadra u Beogradu primorali su čelnike kluba da potraže novo rješenje na mjestu šefa stručnog štaba.

Sve bi uskoro trebalo da bude poznato i zvanično i kako stvari stoje meč sa Fenerbahčeom bio je posljednji na klupi za Jovanovića. Ivanović je prema tim navodima dogovorio saradnju do ljeta 2024. godine i već u nedjelju trebalo bi da odradi prvi trening sa novim timom. On već dobro poznaje neke igrače, poput Luke Vildoze sa kojim je sarađivao u Baskoniji i tamo su zajedno osvojili ACB ligu.

Poznat je Ivanović i kao trener koji voli "jače treninge" i kao neko ko ima čvrstu ruku, nema problem da kaže šta misli i često je to govorio igračima u lice. O tome je u jednom podkastu pričao i Mario Kasun.

"Ivanović je van terena divna osoba, ali mu se na terenu spuste žaluzine. Rekao mi je da nisam u formi i da svako jutro idem u brdo da trčim sat vremena prije treninga. Izgubio sam 12 kilograma u sedam-osam dana", pričao je Kasun tada. Ukoliko do saradnje dođe očekuje se da će biti i nekih "rezova" u timu, a već je otišao Džejlen Adams...

Duško Ivanović imao je dugu i uspješnu karijeru, sa Jugoplasikom osvojio je i dvije titule u Evroligi, a bio je tri puta šampion lige Jugoslavije. Trenerskim poslom počeo je da se bavi 1993. godine i najveći uspjeh imao je s Baskonijom. Tri puta je sa tim klubom bio prvak u Španiji (2002, 2010. i 2020. godine), a vodio je još i Limož, Barselonu, Panatinaikos, Himki i Bešiktaš. Interesantno je da je do tih titula sa klubom iz Vitorije dolazio pod različitim imenima, odnosno vodio ih je pod imenom Tau Keramika, Kaha Laboral, Laboral kuća i Baskonija... Ovo nije prvi put da se Ivanović spominje na mjestu trenera Zvezde, bilo je spekulacija i 2017. godine.

Jedno vrijeme Ivanović je radio i kao selektor BiH.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC