• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od početka sezone griješimo, taj poraz je kulminacija! Nedović analizirao Zvezdu i pomenuo Srbiju - "Postoji dogovor..."

Autor Dušan Ninković

Zvezdini košarkaši imaju obaveze u Evroligi odmah nakon debakla protiv Zadra, a Nemanja Nedović najavljuje i nastup za Srbiju u narednim danima.

 Nemanja Nedović o porazu od Zadra i reprezentaciji Srbije Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Košarkaši Crvene zvezde razočarali su svoje navijače u posljednjem kolu ABA lige, kada su porazom od Zadra (98:96) u hali "Aleksandar Nikolić" pokvarili skor u regionalnom takmičenju. Vremena za dublju analizu nema jer crveno-bijelima odmah slijede evropski izazov - put u Istanbul i okršaj protiv Fenerbahčea koji ove sezone igra fantastično u Evroligi. Na tom meču za Zvezdu će nastupiti i Nemanja Nedović, koji u dogovori sa selektorom Pešićem propušta meč protiv Britanaca.

Dok ne bude vrijeme da zaigra protiv Turske u dresu Srbije - a to bi moglo da se desi nekoliko dana kasnije, Nedović će pokušati sa klupskim saigračima da napravi senzaciju. Zvezdi bi pobjeda bila melem na ranu nakon bolnog poraza nakon koje su crveno-bijeli imali razgovor koji treba da im vrati fokus.

"Atmosfera je dobra. Nije ništa tragično bilo na treningu juče i danas. Svi smo svjesni greške, da nije smjelo to da se desi, ali šta je - tu je, bitno je da je još početak sezone, ima još da se igra. Malo smo popričali međusobno i od danas smo fokusirani na druge stvari. Prirodna stvar je pokazati reakciju, igramo protiv Fenerbahčea koji igra možda i najbolju košarku ove sezone, ali takav je raspored - ne ide nam u korist od početka Evrolige. Šta je - tu je, nema plakanja, idemo tamo da se borimo za što bolji rezultat. Uvijek sam za to da se igra na pobjedu, ali vidjećemo", rekao je bek Crvene zvezde.

Po mišljenju Nemanje Nedovića, problemi Crvene zvezde nisu nastali na meču protiv Zadra. Dio njih postoji od početka sezone i sada su samo kulminirali, što će uskoro morati da se riješi! "Ključ eventualnog brejka? Pobjeda na strani bi nam značila protiv ovako jakog protivnika, ali ne idemo opterećeni sa tim, idemo da ispravimo greške koje smo pravili ne samo protiv Zadra, nego i prije toga. Protiv Zadra je bila samo kulminacija. Idemo da odigramo dobru utakmicu, da ostanemo zajedno i samo pozitivno razmišljanje može da nas izvuče iz ovog problema. Drugačija priprema? Ne treba paničiti i mijenjati drastično stvari, treba se pridržavati stvari koje radimo od početka. Imamo dobru pripremu, fokus igrača je na većem nivou zbog tog kiksa i mislim da ćemo iskoristiti i danas u Istanbulu da napravimo sastanak i da se pripremimo još malo", istakao je Nemanja Nedović.

Prethodnih dana okupila se reprezentacija Srbije, a Nedović neće biti na raspolaganju Pešiću za okršaj protiv Velike Britanije u Njukaslu. To je odlučeno nakon njihovog razgovora, a bek koji se tek nedavno vratio nakon povrede ističe da bi mogao da zaigra u drugom meču novembarskog FIBA prozora - protiv Turske u Beogradu.

"Najnormalnije. Zamolio sam ga da preskočim utakmicu protiv Velike Britanije, stavio sam se na raspolaganje za drugu utakmicu protiv Turske, dogovor je da se čujemo kad se vrate iz Britanije i nema tu neke velike filozofije. Mislim da i dalje nisam 100 odsto spreman i svjestan sam da kada bih došao u reprezentaciju da je tako cijepanje od početka, da tamo nema da te neko pazi, da te pričuva, i tako i treba da bude. Igraju se dvije ključne utakmice, osjetio sam da nisam spreman za to. Stavio sam se na raspolaganje za tu drugu utakmicu, jer ću imati više vremena da igram, da se pripremim, da treniram i da budem u boljem stanju. Postoji mogućnost, na raspolaganju sam i čućemo se kad se vratim", zaključio je srpski košarkaš.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC