• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Desetkovani "zmajevi" teško poraženi: Francuzi slavili sa 36 poena razlike

Autor Haris Krhalić

Košarkaši Francuske savladali su "zmajeve" sa 92:56.

 zmajevi, francuska Izvor: FIBA

U utakmici četvrtog kola druge faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo košarkaši BiH poraženi su od reprezentacije Francuske rezultatom 92:56.

Ono što može da raduje "zmajeve" je poraz Crne Gore na domaćem terenu od Litvanije pa je naša reprezentacija zadržala šanse za plasman na Mundobasket.

Francuska - BiH 92:56 (17:13, 23:14, 19:17, 33:12)

Prve poene na utakmici postigao je Kamenjaš, a onda je uslijedilo nekoliko grešaka na obje strane, pa smo naredne poene vidjeli nakon tri minute igre kada je Vembanijana pogodio dva slobodna bacanja. Isti košarkaš postigao je još pet poena te sam napravio seriju od 7:0. Naši košarkaši su uzvratili sa serijom 6:0 i ponovo došli do vođstva pri rezultatu 7:8. Francuzi ponovo vežu osam poene što je selektora Bećiragića natjeralo da zove tajm-aut. Na prvu pauzu se otišlo sa rezultatom 17:13 za domaću ekipu.

U drugoj četvrtini su Francuzi ubacili u višu brzinu. Prednost je rasla, a na pauzu se otišlo sa vođstvom domaće ekipe od 40:27.

I treća četvrtina je pripala Francuzima. Ipak, „zmajevi“ su se u ovoj dionici držali dosta dobro, a domaća ekipa je imala nekoliko nevjerovatnih promašaja. U posljednju četvrtinu naša reprezentacija je ušla sa 15 poena zaostatka.

U posljednjoj četvrtini se igra "zmajeve" u potpunosti raspala. Na kraju su Francuzi i više nego zasluženo slavili sa 

Najefikasniji u našim redovima, a ujedno i najefikasniji na utakmici bio je Kenan Kamenjaš sa 20 poena. Penava je ubacio deset dok je Gegić postigao sedam poena.

Kod Francuza je najefikasniji bio Vembanijana sa 19 poena.

Litvanija i Francuska su osigurale plasman na Mundobasket, dok je Crna Gora sada na 6-4 i u posljednja dva kola igra protiv naše reprezentacije u Skenderiji, te protiv Češke kući. BiH ima pet pobjeda te isto toliko poraza, kao i Mađarska.

U Skenderiji moramo pobijediti Crnu Goru sa 20 ili više razlike kako bismo sami odlučivali o svojoj sudbini protiv Mađara.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC