• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trebalo da mijenja Dražena, a nikad nije igrao za reprezentaciju: Ivanović odbio Jugoslaviju, pa Željko dobio šansu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Crvene zvezde svojevremeno je trebalo da dijeli minutažu sa Draženom, a na kraju je tu ulogu dobio Obradović!

 Dusko Ivanovic nije igrao za reprezentaciju zbog Drazena Petrovica i Zeljka Obradovica Izvor: MONDO/Uroš Arsić/MN Press/YouTube/screenshot

Crvena zvezda je dobila novog trenera - na klupu srpskog kluba sjeo je iskusni crnogorski stručnjak Duško Ivanović. Nekadašnji šampion Evrope sa ekipom Jugoplastike, a zatim učesnik F4 kao trener Baskonije ima iza sebe impresivne rezultate i kao igrač i kao trener. Možda i jedini nedostatak u biografiji jesu nastupi za Jugoslaviju, kojih nije bilo!

Iako je bio najbolji košarkaš podgoričke Budućnosti, a kasnije važan šraf tima iz Splita, Ivanović se nikada nije našao u reprezentativnom dresu. Postojale su dvije šanse da se to dogodi, a u jednom intervjuu za hrvatski "Index" novi trener Zvezde otkrio je zašto se kockice nisu posložile. Razlog je, djelimično, i Dražen Petrović koji je tih godina bio jedna od najdominantnijih figura evropske košarke. Pogledajte Ivanovića na treningu Zvezde:

"Nisam igrao za reprezentaciju. Imao sam dva puta priliku, ali nije bilo suđeno. S reprezentacijom sam bio na Univerzijadi u Bukureštu 1981. Tada sam bio jedan od najboljih strijelaca u ligi, a selektor je bio Boša Tanjević. Odmah na prvom treningu sam shvatio da sam mu tek 12. igrač. Rekao sam sebi da ću ostati, pokušati da se izborim za mjesto u sastavu, ali nikad nisam dobio priliku. Danas sam s Bošom veliki prijatelj i ništa mu ne zamjeram. Svaki trener ima svoju viziju igre i ima pravo računati na igrače za koje smatra da su mu potrebni. Ja mu nisam bio potreban", ispričao je Duško.

Druga šansa ukazala se za Olimpijske igre, kada je trebalo da podijeli minutažu sa Draženom Petrovićem. Nakon što je odbio poziv legendarnog Dude Ivkovića, na spisak je "upao" Željko Obradović, trener koji će mu u nastavku sezone biti najveći rival!

"Pred Olimpijske igre u Seulu sam bio najbolji igrač lige i tadašnji selektor Dušan Ivković me pozvao. Otvoreno sam mu u Beogradu rekao da nisam raspoložen za igranje u reprezentaciji. Duda mi je dao 20 dana da razmislim i ako prihvatim, da dođem na pripreme na Roglu. Duda mi je rekao da ću 20 minuta igrati ja, a 20 minuta Dražen. Rekao sam mu da ću razmisliti, ali nisam se predomislio. Odbio sam, a onda je Duda pozvao umjesto mene Željka Obradovića", ispričao je za hrvatske medije novi trener Crvene zvezde.

Ivanović je na prvoj konferenciji pomenuo i da je prije skoro 50 godina postojala šansa da pojača Crvenu zvezdu! Umjesto toga, karijeru je razvijao u drugim klubovima, a u Beograd je stigao tek kao iskusno trenersko ime. Na otvorenom treningu pred meč protiv Asvela otkrio je da se nije mnogo dvoumio i da je lako prelomio da prihvati ponudu čim je ona stigla.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC