• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kod njih se nikad ne zna! Ivanović poslao poruku igračima Zvezde: Rekao sam kakav tim hoću, tako moramo na teren! VIDEO

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović se ne šali, on tačno zna šta želi od ekipe!

 Duško Ivanović pred Albu Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Crvena zvezda nastavlja svoje bitke u Evroligi, a trener Duško Ivanović poslije uvodne pobjede nad Asvelom na svom terenu želi novi trijumf. Sada je na redu duplo kolo u kome se crveno-bijeli prvo sastaju sa Albom, a nakon toga sa Makabijem u gostima, ali nije htio iskusni crnogorski stručnjak da priča o Izraelcima. 

Naglasio je da u pripremi ovog meča tim mora da izađe u punoj koncentraciji, kao i da želi da njegovi igrači budu takvi da mogu da pobijede svakoga!

"Ja ono što sam rekao prvog dana kada sam došao ovdje ja hoću da imam igrače i ekipu koja vjeruje da može da dobije svakog. Mi sa tim mentalitetom moramo da izađemo na teren. A to znači da moramo da počnemo da igramo agresivno, sa koncentracijom punih 40 minuta", počeo je Ivanović.

Pogledajte

03:10
KK Crvena zvezda - Alba 3
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Alba je u seriji od nekoliko poraza, ali to neće zavarati trenera crveno-bijelih kome se njemački tim najviše sviđa od svih u Evroligi!

"Ja sam gledao Albu do sada prije nego što sam došao ovdje i to je ekipa koja mi se najviše svidjela i koja je igrala najbolju košarku. Oni su imali izgubljene tri-četiri utakmice gdje su imali po 20 poena razlike. Igraju brzo, nepredvidljivo, izvanredni su šuteri, imaju igrače koji odlično čitaju situaciju na terenu. Imali su neki splet okolnosti da nisu pobijedili, ali igraju odlično. Mi prvo treba da mislimo o nama, pa onda ćemo dalje", istakao je Ivanović. 

Dugo godina u klubu postoji jasan sistem po kome se radi i koji daje sjajne rezultate. Poslije Aita nastavio ga je Israel Gonsales.

"Nije to španski sistem, to je Aitov sistem, koji je najbolji španski trener. On je od tih mladih igrača napravio izvanredan rezultat. Igraju odlično sa puno samopouzdanja i svakom u Evroligi prave probleme. Moramo biti spremni 40 minuta da igramo dobru odbranu jer oni zaista igraju na veliki broj koševa", naglasio je on. 

Naravno da će Luk Sikma biti najveća prijetnja, ali ekipa koja ima sjajne šutere i u kojoj svi mogu da pogode je opasna u svakom momentu. To je najbolje osjetila baš Crvena zvezda, koja je ubilježila sedam vezanih poraza od ovog tima.

"Vjerovatno je Sikma tu glavni igrač, plejmejker oko koga se sve vrti, ali ne može on sam. To je sistem i način igre koji daje mogućnost svima da iskažu svoje talente.  Istina, oni su ekipa u kojoj su svi izvanredni šuteri, ali za razliku od drugih kada se pripremaju utakmice gdje može lako da se odredi iz koje situacije će ko da šutne, za koga će kakva situacija da se napravi, kod njih nema ništa, Sve je otvoreno, data je mogućnost svima. Imaju puno samopouzdanja i tu je fokus i koncentracija u odbrani najznačajnija", završio je Ivanović. 

Crvena zvezda igra sa Nijemcima u Berlinu od 20 časova. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC