• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bravo, momci! Pokuševski i Jović starteri u NBA timovima - oni su budućnost srpske košarke!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Aleksej Pokuševski i NIkola Jović imali su zapažene uloge u pobjedama Oklahome i Majamija.

 Aleksej Pokuševski i Nikola Jović starteri za Oklahomu i Majami Izvor: Profimedia

Aleksej Pokuševski (20) i Nikola Jović (19) bili su u ulogama startera u pobjedama Oklahome i Majamija u mečevima odigranim u noći između petka i subote u NBA ligi. Poslije pauze zbog Dana zahvalnosti dueli u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu su nastavljeni, a dvojica mladih srpskih igrača imala su zapažene uloge u svojim timovima. I jedan i drugi su slavili.

Oklahoma je poslije produžetka bila bolja od Čilaga - 123:119. Poslije 48 minuta igre nije bilo pobjednika (110:110) pa je u dodatnih pet minuta tim Tandera ipak uspio da upiše trijumf. Pokuševski je bio važan faktor u tome, pošto je na parketu proveo 32 minuta i za to vrijeme upisao 15 poena, uz šest skokova i dvije asistencije. Efikasniji od njega bili su samo Šej Gildžus-Aleksander (30, 8sk, 7as) i Darijus Bejzli (17, 3sk). Na drugoj strani Demar Derozen bio je najbolji (30, 6as, 5sk), Nikola Vučević upisao je dabl-dabl (13, 12sk), a Goran Dragić dodao je dva poena.

Majami je na svom terenu bio bolji od Vašingtona (110:107). Usljed velikih problema sa povredama (nema Džimija Batlera, Viktora Oladiba, Dankana Robinsona i Maksa Štrausa), Erik Spolstra je povjerenje ukazao upravo Joviću. Nikola mu je to vratio na pravi način u ulozi startera. Još uvijek se navikava na društvo najboljih, a za 14 minuta na parketu imao je sedam poena i jedan skok. Najbolji u Hitu bio je Bem Adebajo (38, 12sk), a na drugoj strani su se istakli Bredli Bil i Kajl Kuzma sa po 25 poena, Deni Avdija je pored osam poena imao devet skokova i pet asistencija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC