• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA NIZALA POBJEDE, A O OVIM PROBLEMIMA SE MALO ZNALO: Ivanović još dva mjeseca van terena, Martinu stradalo koljeno

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda ostala je bez dvojice važnih igrača i teško će se uskoro vratiti na teren.

 Problemi sa povredama za KK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

KK Crvena zvezda vodi završne pregovore o dolasku Fakunda Kampaca, a dok među navijačima traje euforija zbog toga i zbog odličnih rezultata pod vođstvom Duška Ivnavića, trener crveno-bijelih i njegov tim prolaze kroz velike probleme sa povredama važnih košarkaša. Predsjednik kluba Nebojša Čović rekao je da je povreda Nikole Ivanovića ipak problematičnija nego što se mislilo isprva, kao i da će Hasan Martin takođe morati na višemjesečnu pauzu. I tu nije kraj problemima.

"Negdje pred kraj utakmice sa Žaklgirisom došlo je do povrede Hasana Martina. Povrijedio je taj lateralni centralni ligament na koljenu koji zapravo drži ravnotežu koljena. Došlo je do rupture ligamenta i minimum je dva i nešto mjeseca. Ivanović će biti odsutan još mjesec i po do dva. Jako težak prelom, neobičan pad na koljeno Ledeja, puklo mu je 10, 11. i 12. rebro. To je jako bolna povreda. Uz sve to imao je veliku sreću da neko od puknutih rebara nije probilo plućnu maramicu. Vrlo pažljivo to mora da se uradi. Imali smo iskustvo s tim povredama", rekao je Čović za "Sputnjik".

On je podsjetio i na povredu Luke Mitrovića, koji je zbog problema koji mu se konstantno vraća opet morao na pauzu.

"Imali smo još jedan problem, da se na utakmici sa Mornarom, kada je dobio prst u oko, što je već treća sezona zaredom da mu se povređuje isto oko. Ogrebana mu je rožnjača. Smetalo mu je sinoć jako svjetlo i vidjeli ste da je bio sa nama u utakmici protiv Armanija, uključio se da igra, ali to nije baš to. Oporaviće se za koji dan."

Čović je rekao da je zbog takvih situacija unaprijed pravljen tim od 16 igraća.

"Znate da je u početku sezone bila priča da je bio veliki roster od 16 igrača, a on više nije 16, već je sada tri igrača manje. A sezona je jako dugačka, imate i po mom mišljenju nehumani kalendar. U januaru ćemo odigrati 11 utakmica, u februaru 11. Uoči Božića 6. igramo u Valensiji, 8. januara protiv MZT-a u Skoplju, a onda 10. januara ovde kod nas sa Realom. I kao da ide na traci. Morate imati roster, što smo naučili u prethodnim sezonama, kada smo dolazili u situacije da maltene nemamo da skinemo 12 igrača", dodao je Čović.

Zvezda će sljedeću utakmicu igrati u nedjelju u "Pioniru" protiv Mege, a potom će u Evroligi gostovati Olimpijakosu u četvrtak.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC