• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki vodio cijeli meč, pa zamalo prokockao "plus 18": Hercegovci nanijeli Krki prvi poraz u sezoni

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sjajnu partiju odigrali su košarkaši bh. predstavnika u Drugoj ABA ligi, te na Zlatiboru slavili 79:71, nanijevši slovenačkom timu prvi poraz nakon pet uzastopnih pobjeda.

 Krka - Široki Izvor: ABA liga 2/Dragana Stjepanović

Košarkaši Širokog nanijeli su prvi poraz Krki u ovosezonskom izdanju Druge ABA lige.

Odlično su Širokobriježani odigrali tri četvrtine, slabo otvorili posljednji kvartal i činilo se da će ih Slovenci stići, ali su Hercegovci uspjeli da odbiju napade rivala i na kraju trijumfuju 77:69 u drugom ovosezonskom "balonu" na Zlatiboru.

KRKA - ŠIROKI 71:79 (13:19, 18:19, 19:28, 21:13)

Dominirali su košarkaši Širokog u prvih 30 minuta, a naročito u trećem periodu, koji su riješili u svoju korist 28:19. U posljednjem minutu treće četvrtine Širokobriježani su imali ogromnih 18 poena prednosti (48:66), ali je početkom i sredinom četvrte četvrtine Krka opasno zaprijetila.

Tri minuta prije kraja meča ekipa iz Novog Mesta stigla je na samo poen zaostatka, ali je Ivanov pogodio veoma bitnu trojku, Najt je zatim bio siguran sa linije penala i ponovo su Širokobriježani "pobjegli" rivalu. Ovaj put povratka nije bilo, ostalo je premalo vremena i Široki je stigao do četvrtog trijumfa u sezoni.

Sjajni Amerikanac Daišon Amir Najt na kraju je susret završio sa 22 poena, te je bio najefikasniji igrač susreta. Odličnu podršku imao je u Mislavu Brzoji (19 poena), Nikola Lebo ubacio je 13, Emanuel Litl 12, a Ive Ivanov 11 poena. Mile Čović nije bio košgeterski raspoložen, ubacio je samo dva poena, ali je imao čak 12 uhvaćenih lopti.

Izvor: ABA liga 2/Dragana Stjepanović

Kod Krke istakao se Miha Cerkvenik sa 19 poena, Mate Vučić dodao je 15, dok su "dvocifreni" bili još Radosav Spasojević sa 14 i Leot Stergar sa 11 poena.

U narednom meču na Zlatiboru Široki će u petak igrati sa Sutjeskom (15 časova), dok će prije toga na parket i preostala dva bh. tima. Sparsi u utorak igraju protiv Heliosa u istom terminu, dok će u srijedu od 15 časova Borac odmjeriti snage sa Pelisterom.

Standings provided by SofaScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC