• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Promašimo šut za pobjedu, idemo na Hrvate? Pa to dobijamo!" Bivši kapiten Srbije otkrio - Sale POLUDIO, a mi...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Milan Mačvan se prisjetio meča sa Francuskom na Olimpijskim igrama 2016. godine i utakmice zbog koje je naš tim možda i uzeo medalju!

 Milan Mačvan o duelu Srbije i Hrvatske Izvor: MN PRESS

Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Milan Mačvan gostujući u podkastu "Jao Mile" podsjetio se najvećih uspjeha sa nacionalnim timom. Uzeo je Mačvan tri medalje sa reprezentacijom, a jednu od njih i na Olimpijskim igrama. 

Bio je dio ekipe Srbije koja je na kraju bila srebrna na OI u Riju 2016. godine, a tada nije sve dobro počelo za srpski tim. Nakon uvodne pobjede u grupi nad Venecuelom uslijedio je poraz od Australije, poslije koga je bilo jasno da sljedeći meč u grupi sa Francuzima odlučuje na koga će "orlovi" u nokaut fazi. 

"Igramo protiv Francuske, ko pobijedi, ide na Španiju. A mi sa Špancima kroz istoriju ne možemo da ih dobijemo. Ko izgubi ide na Hrvate!", prisjetio se Mačvan. 

Imala je Srbija šut za pobjedu na tom meču i promašila ga je, a samo jednom čovjeku u svlačionici je bilo žao zbog toga. Selektoru Saši Đorđeviću!

"Sva sreća mi promašili šut za pobjedu. Vjeruj mi, sva sreća! Nama nešto u svlačionici polu-drago, Sale poludio što smo izgubili...", prisjeća se Mačvan, pa nastavlja: "Znamo kad idemo na Hrvate mi to dobijamo, ne mogu da nas dobiju nikad!"

Nakon tog poraza uslijedila je pobjeda nad Hrvatskom u dramatičnom meču 86:83, a nakon toga i meč generacije! Ipak u finalu je Amerika bila mnogo jači rival i morali smo da se zadovoljimo srebrom. 

"I stvarno u četvrtfinalu dobijemo Hrvate, polufinale naša najbolja utakmica naše generacije, to je polufinale sa Australijom. Mislim da smo mi na poluvremenu vodili 37:14. Takva ekipa nam je za poluvrijeme dala 14 poena. Mi smo njih dobili na kraju 20-30 razlike. Kad bih morao da izaberem utakmicu generacije ja bih rekao polufinale sa Australijom na Olimpijskim igrama. To je za udžbenike kako se ta utakmica odigrala", naveo je Milan Mačvan. Pogledajte detalje tog meča sa Hrvatskom:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC