• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UMALO DA UPRSKAM SVE! Partizanov heroj kritikuje sebe - Drama? Volimo kad je zanimljivo!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dante Egzum odgovarao je na pitanja novinara poslije pobjede protiv Bajerna.

 Dante Egzum komentarisao pobjedu Partizana protiv Bajerna Izvor: MN PRESS

Partizan je ponovo u pobjedničkom ritmu, ostvario je peti trijumf u nizu, pao je i minhenski Bajern (83:77). U prepunoj "Areni" posebno se istakao jedan igrač, Dante Egzum. Bio je predvodnik crno-bijelih sa 19 poena, od kojih je čak 17 postigao poslije poluvremena i uz to sabrao tri asistencije. Kada je bilo najteže, uzeo je stvari u svoje ruke i pogodio neke veoma bitne šuteve.

Po završetku meča stao je pred srpske novinare i pričao o dešavanjima sa terena. Stekao se utisak da je njegov tim mogao meč da riješi znatno lakše, pošto je početkom posljednje dionice bilo "+13" (64:51), a u pretposljednjem minutu "plus 9" (81:72). "Volimo da stvari budu zanimljive. Šalim se malo, još uvijek učimo šta treba da radimo kao tim. Oni su brzo ušli u bonus, ušli u ritam, moramo da pazimo da nam se takve stvari ne ponavljaju", počeo je Egzum.

Na konstataciju da je preuzeo odgovornost kada se meč lomio, bio je samokritičan. "Da i umalo sam sve uprskao na kraju. Pratimo ritam igre, imao sam 'vruću' ruku, ali moram da donosim bolje odluke, posebno kada je neizvjesno."

Crno-bijeli sada su na skoru 7-9 i ponovo su se uključili u igru za plasman među osam najboljih. "Blizu smo Top 8, imali smo dosta poraza koje smo mogli da izgubimo, moramo da se potrudimo da takve mečeve pretvaramo u pobjede i bićemo u plej-ofu."

Tim Željka Obradovića imao je seriju poraza, ali se sve preokrenulo pobjedom protiv Efesa, poslije toga pali su i Fenerbahče i Bajern u Evroligi, a između toga i FMP i Igokea u ABA ligi. "Lakše je kada se pobjeđuje, napravili smo određena prilagođavanja u igri. Sitnice koje su nas koštale u tim porazima, moramo da imamo kontrolu u završnicama. Meč sa Efesom definitivno je pomogao, ali bih rekao da je pobjeda u Istanbulu mnogo značila, posebno jer nismo igrali baš dobro u tom duelu. Moram da pohvalim i navijače koji su nam mnogo pomogli, Arena je protiv Bajerna bila puna, dali su nam energiju i to nam mnogo znači."

Za kraj je upitan i da li je napredovao sa znanjem srpskog jezika poslije nekoliko mjeseci u Beogradu. "Da. To je sve što imam da kažem", nasmijao se Egzum na kraju.

Pogledajte

02:19
Dante Egzum izjava
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Pogledajte i najzanimljivija dešavanja sa meča:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC