• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prije mjesec dana bili smo "mrtvi", a sad se priča o Top 8! Lesor vodi Partizan ka plej-ofu: Evroliga je luda!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Matijas Lesor odigrao je još jednu odličnu partiju i pomogao Partizanu da pobijedi Bajern.

 Lesor o pobjedi Partizana protiv Bajerna Izvor: MN PRESS

Partizan je upisao petu uzastopnu pobjedu, treću u Evroligi i vratio se u igru za plasman među najboljih osam timova u eliti. Poslije nepotpunog 16. kola je na 11. mjestu sa skorom 7-9. Najnoviji trijumf ostvaren je protiv minhenskog Bajerna (83:77).

U punoj "Areni" crno-bijeli su slavili, a ponovo je blistao Matijas Lesor, jedan od ključnih igrača Željka Obradovića. Zahvaljujući njegovim sjajnim partijama je ekipa ponovo u igri za prolaz dalje. "Sjajna atmosfera uvijek je tako kad igramo na našem terenu. Bio je ovo posljednji meč kod kuće, navijači su donijeli energiju", rekao je Lesor.

Mogao je meč da bude riješen i ranije, imao je Partizan i dvocifrenu prednost u posljednjem kvartalu (64:51), ali je ponovo bilo dramatično u završnici. "Bila je neizvjesna utakmica, uspjeli smo da je zatvorimo, što je i najvažnije. Pobjeda je odličan način da završimo godinu."

Francuz je meč završio sa dabl-dabl učinkom (16, 11sk), vodio je veliku bitku u reketu sa Otelom Hanterom (16, 14sk). "Bilo je baš teško u reketu, Hanter je iskusan, borben, nikad nije lako sa njim."

Prije pobjede protiv Efesa 16. decembra (82:79), Partizan je imao niz od čak sedam poraza u osam mečeva, sada su se stvari promijenile. "Evroliga je luda, teško je predvidjeti bilo šta, sezona je duga. Nekada ste dole, nekada gore, sad smo našli dobar ritam. Prije mjesec dana svi su pričali da su šanse za Top 8 'mrtve', sada svi pričaju o plasmanu u Top 8. Vidite koliko brzo stvari mogu da se promijene."

Za kraj je imao poruku za navijače za narednu, 2023. godinu. "Želim da nastave da dolaze i da nas podržavaju. Mi ćemo uraditi sve da pobjeđujemo kod kuće", zaključio je Lesor.

Pogledajte

01:28
Matijas Lesor izjava
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Pogledajte i kako su izgledali najzanimljiviji detalji na meču:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC