• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragi moj lipi Splite, hvala! Ivanović imao emotivno izlaganje, pa dobio pitanje o razlici u budžetima: Ne igraju novci!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Duško Ivanović pričao je sa hrvatskim novinarima poslije pobjede u Splitu.

 Duško Ivanović izjava poslije pobjede Crvene zvezde u Splitu Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je pobijedila Split u prvom meču u 2023. godini. Na gostovanju u Hrvatskoj upisan je trijumf (72:63), a Duško Ivanović imao je emotivan doček. Ovacijama, aplauzima i skandiranjem su ga sačekali navijači koji pamte sve što je u igračkoj karijeri uradio u dresu Jugoplastike sa kojom je pokorio Evropu.

Upravo to bila je prva stvar o kojoj je iskusni stručnjak pričao na konferenciji za medije. Čim je sjeo pred kamere imao je poruku za sve njih. "Moj dragi lipi Splite, puno hvala. Puno hvala za ovaj doček koji sam imao večeras, za sve one godine i divne trenutke koje smo proveli zajedno ovdje i što su me ovdje sa punom dvoranom vratili 30 godina unazad", počeo je Ivanović.

Priznao je da su uspomene brzo počele da naviru. "A čega se ne bih sjetio, tri godine, nezaboravno. Sportski svi znaju šta je bilo, ali ono van terena, moja porodica i ja kako smo se osjećali, osjećam Split kao moj grad."

Zatim je krenula priča o meču, vidio je i velike probleme, 16 izgubljenih lopti, 14 skokova u napadu... "Znao sam da će biti težak meč, Split ima atipičan tim, svi igraju puno situacije jedan na jedan, agresivni su, borbeni, nama je falilo prave borbe, imali smo 16 izgubljenih lopti, 14 skokova u napadu, teško je pričati sa tom statistikom."

Na pitanje o ambicijama se nasmijao. "Naše ambicije su sljedeća utakmica koju igramo da pobijedimo, dalje od toga ja ne razmišljam, možda neko drugi da."

Novinare je zanimalo i da prokomentariše velike razlike u budžetima Splita i Zvezde. "Različito je, danas je velika razlika u ekipama sa budžetima i teško je igrati se. Reći ću vam jednu stvar, kada smo mi igrali i osvajali sa Jugoplastikom, bila je ogromna razlika između Barselone i nas, možda ista kao sada. Ne igraju budžeti i novci, već pet na pet, to se igra."

Pohvalio je rivala još jednom. "Nismo dobro ušli u meč, Split je igrao svoju igru, davao je poene u tranziciji, mi nismo bili spremni na to. Kada jednom ne uđeš 100 odsto, onda tražiš, boriš se, teško je vratiti se na to, uspjeli smo, ali je bilo teško. Meni se sviđa kako Split igra, atipično, brzo, tranzicija, jedan na jedan, borbenost. Ne mogu da dajem neko veće mišljenje, vidio sam ovo što sam spremao. "

Prokomentarisao je i priče da se kod njega mnogo radi, da su treninzi naporni i slično. "Mislim da u sportu i u životu nema prevare i filozofije, ako hoćeš nešto da postigneš moraš da radiš. Ako nešto stvarno želiš, radićeš puno da to ostvariš. Svaki trener pomaže igračima da budu što bolji, ali je na kraju igrač taj koji će sebe da podigne ili neće. Trener može da ga tjera, ali ako ne osjeća i ne vidi gdje mora bolje, onda je to kratkog daha."

Otkrio je i da je vidio dobre prijatelje prije utakmice. "Došla su neka poznata lica, prisjetili smo se nekih finih dana. Možda Minhen najviše pamtim, to je bilo neočekivano za sve, najviše za nas. Bilo ih je baš puno, teško je. Ćerka je došla sad, pa sam joj na aerodromu pričao kako je bilo nezaboravno kad smo mi imali taj doček."

Na kraju je upitan i da li može sebe da zamisli na klupi Splita jednog dana. "Ja sam odavno to rekao, nisam to ja, već profesor Aca Nikolić, da trener nikad ne zna ni gdje će ni kada da ide", zaključio je Ivanović sa osmijehom.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC