• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pakleni januar Crvene zvezde i slučaj "Kampaco": Devet derbija bez odmora i mig iz Evrolige koji se čeka!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda ulazi u možda i najnaporniji dio sezone bez tri jako bitna igrača i bez Fakunda Kampaca u Evroligi. Evo šta je sve čeka i zašto bi Argentinac morao da zaigra ukoliko crveno-bijeli hoće da se zadrže tamo gdje trenutno jesu!

 raspored crvene zvezde u januaru Izvor: MN Press/YouTube/KK Crvena zvezda/Printscreen

Crvena zvezda je savladala Valensiju na gostovanju u Evroligi u dramatičnom meču, potom je vrlo rutinski pao MZT u Skoplju, ali sada za tim Duška Ivanovića slijedi pakao januarskog kalendara. U 20 dana odigraće crveno-bijeli osam mečeva i neće biti mjesta ni za odmor, ni za opuštanje, jer od meča sa MZT-om pa sve do kraja mjeseca crveno-bijele čekaju samo derbi mečevi i to bez velikog broja jako bitnih igrača.

Dok se čeka kraj sage sa registracijom Fakunda Kampaca i na Malom Kalemegdanu svakog dana čekaju odgovor Evrolige na molbe da se dozvoli registracija sjajnog beka tim se sprema za jedan od najtežih perioda u sezoni.

SPREMITE SE ZA PAKLENI JANUAR

Od početka godine do sada odigrali su crveno-buheli tri meča i sva tri dobili (Split, Valensija, MZT), ali ih tek sada čekaju najveći ispiti. Ne samo da će u Evroligi imati najteže protivnike, već i u ABA ligi slijede redom derbiji na početku drugog dela sezone.

Prvo na redu je duplo kolo Evrolige u kome crveno-bijeli u utorak dočekuju Real Madrid, a potom u četvrtak i Monako u još jednom povratku Saše Obradovića u Beograd. Za razliku od ranijeg rasporeda, u kome su crveno-bijeli mogli da odigraju nešto lakše mečeve u prvenstvu, poput onih sa Splitom i MZT-om, samo tri dana nakon Monaka i pet nakon Reala crveno-bijeli idu na jedan od najvrelijih parketa u ABA, na noge pojačanoj ekipi Budućnosti.

Nakon toga slijedi gostovanje Žalgirisu u petak, 20. januara, koje budi ružne uspomene od prošle godine, kada su Litvanci provocirali i vrijeđali Crvenu zvezdu, Srbe i Srbiju, a potom u Beograd u ponedjeljak 23. januara dolazi Cedevita Olimpija, još jedan kandidat za najviši plasman u ABA ligi.

Zatim će 27. januara crveno-bijeli kao domaćini odigrati drugi evroligaški vječiti derbi sa Partizanom, ovoga puta kao domaćini, pa će ići na noge najprijatnijem iznenađenju dosadašnjeg dijela ABA lige FMP-u, 29. 1.

Januar će crveno-bijeli završiti duplim kolom Evrolige u Italiji - prvo gostovanjem Virtusu u Bolonji, potom Olimpiji u Milanu. Evo kompletnog spiska mečeva

  • 10. 1. Crvena zvezda - Real Madrid
  • 12.01 Crvena zvezda - Monako
  • 15.01. Budućnost - Crvena zvezda
  • 20.01 Žalgiris - Crvena zvezda
  • 23.01 Crvena zvezda - Cedevita Olimpija
  • 27.01 Crvena zvezda - Partizan
  • 29.01 FMP - Crvena zvezda
  • 31. 01 Virtus - Crvena zvezda
  • 02.02 Olimpija - Crvena zvezda 

A ONI SE ČEKAJU...

Sve ovo ne bi bio toliki problem za crveno-bijele da nisu žestoko oslabljeni. Znamo šta se dešava sa Kampacom i zašto ga nema, ali to je samo početak problema. Na poziciji plejmejkera je najveći problem jer su čak trojica van tima. Osim "polovično" dostupnog Kampaca, odavno nema Nikole Ivanovića koji se povrijedio još 28. novembra u "vječitom derbiju" u ABA ligi, a iako već neko vrijeme trenira sa timom ne očekuje se da se vrati u ekipu pre februara. Luka Vildoza je 30. decembra u duelu protiv Barselone odigrao četiri i po minuta i morao je da izađe zbog povrede. Stradala je zadnja loža, pa se ni on ne očekuje na terenu u januaru u devet mečeva koji slijede.

Uz sve to nema ni Hasana Martina koji je taman uhvatio pravu formu, postao i prvi centar crveno-bijelih, ali ga čeka dug oporavak i oporavak kolena, pogotovo kada se zna koliko je tokom karijere imao problema sa povredama. Uz sve ovo treba dodati da su crveno-bijeli poslali mladogNikolu Topića na pozajmicu u FMP, pa su tako ostali bez još jednog igrača u rotaciji.

KO MOŽE DA POVUČE?

Ipak, kao što je mnogo puta rekao Duško Ivanović - koga nema, bez njega se mora. Uvijek je isticao iskusni stručnjak da sa onim igračima koje ima na raspolaganju mora da pruži maksimum i to sada gledamo kako u ABA ligi, tako i u Evroligi.

Filip Petrušev je postao bukvalno drugi igrač u posljednjih mjesec dana i od nekoga ko se bori za minutažu u Evroligi postao je MVP. Nemanja Nedović je povukao svoj tim još više, pošto sada i organizuje igru, dijeli pasove, ali naravno i uzima šuteve kada je bitno.

Vidjeli smo i Džona Holanda kako ima neke kvalitetne minute, Branka Lazića i Stefana Lazarevića kako u defanzivi briljiraju, kao i iskusnog Stefana Markovića sa najvećom minutažom od kada je stigao na Mali Kalemegdan. Ipak, djeluje da je Kampaco do kraja januara potreban ovom timu, ako žele crveno-bijeli da ostanu konkurentni u borbi za Top 8 koja je nikad neizvjesnija. A žele. Evroliga je na potezu...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC