• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN FURIOZNO UŠAO U 2023, EVO ŠTA GA TEK ČEKA: Šutevi ulaze, srpska trojka se razigrava a DERBI sa Zvezdom se bliži

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Partizan će u januaru odigrati još osam utakmica, ima ukupno 11 u prvom mjesecu 2023. godine. Tim Željka Obradovića diže formu, a proradio je i šut za tri.

 Mečevi KK Partizana u januaru 2023. Izvor: MN Press/Kurir/Nemanja Kostić

Partizan je januar počeo sa tri pobjede (Zadar, Monako i Cibona), još osam testova je ostalo do kraja prvog mjeseca u novoj 2023. godini, počev od ove srijede i duela protiv Makabija u Tel Avivu od 20.05. Kao i do sada, nema mnogo vremena za odmor, mečevi se ređaju, a sve se dodatno ubrzava aktuelnim, duplim evroligaškim kolom, u kojem crno-bijeli imaju nove prilike da nastave niz pobjeda. Trenutno je ta brojka na osam vezanih trijumfa, po četiri u ABA ligi i elitnom takmičenju. Pročitajte šta sve čeka crno-bijele u narednih 20 dana januara.

RIVALI I EVROLIGAŠKI VJEČITI DERBI!

Partizan do kraja mjeseca ima osam mečeva. Od toga pet u Evroligi uključujući i drugi meč sa Crvenom zvezdom u elitnom takmičenju. Sve kreće već od današnjeg meča sa Makabijem u Tel Avivu (20.05 časova). Već u petak slijedi drugi duel sa Baskonijom u Beogradu (20.30). Timom od kog su crno-bijeli izgubili dobijen meč u Vitoriji...

Poslije toga slijedi duel protiv MZT-a kod kuće (16.01), pa sa Valensijom u Španiji tri dana kasnije. U srpskoj prestonici je španski tim odnio pobjedu, pa će i to biti nova prilika za revanš. Onda slijedi duel sa Studentskim centrom u Podgorici 22. januara, a zatim pauza od pet dana, pa spektakl.

Za 27. januar zakazan je drugi evroligaški obračun crno i crveno-bijelih. Prvi, istorijski meč, završen je pobjedom tima Duška Ivanovića, tada je Nemanja Nedović dao trojku u posljednjim sekundama u Areni. Biće to motiv više za Željkovu ekipu za duel u Pioniru. Poslije toga, za kraj mjeseca, oba meča crno-bijeli igraju u Areni, prvo protiv Mornara 29. januara (19 časova), a onda 31. protiv Asvela (20.30). Francuski tim je slavio u prvom meču.

Ovo je raspored u januaru:

  • 11.01 Makabi - Partizan
  • 13.01 Partizan - Baskonija
  • 16.01 Partizan - MZT
  • 19.01 Valensija - Partizan
  • 22.01 Studentski centar - Partizan
  • 27.01 Crvena zvezda - Partizan
  • 29.01 Partizan - Mornar
  • 31.01 Partizan - Asvel

"BUĐENJE" SRPSKE TROJKE I SJAJAN ŠUT!

Izvor: MN PRESS

Partizan je u tri dosadašnja meča u 2023. ostvario tri pobjede i u duelima protiv Zadra, Monaka i Cibone trener Obradović mogao je da vidi dosta stvari koje ga sigurno raduju. Prvenstveno šut za tri koji je proradio, kao i "buđenje" pojedinaca koji su u prethodnom periodu tražili formu. Prvenstveno tu se misli na Danila Anđušića.

Zamjenik kapitena se razgoropadio protiv Monaka, svog nekadašnjeg kluba, ubacio je 12 poena (4/4 za tri) i imao ogromne zasluge za trijumf. Potom je protiv Cibone ubacio 22 poena za 16 minuta, od čega šest trojki iz 10 pokušaja. Pored njega vratio se i Alen Smailagić. Konačno je u potpunosti oporavljen poslije problema sa povredama i postepeno diže formu, Ciboni je dao 20 poena. Naravno, tu je i Tristan Vukčević, čije sjajne napadačke večeri u ABA ligi više nisu iznenađenje. Uz doprinos te trojke, više prostora ima za odmor nosilaca (Egzuma, Lesora, Pantera, Ledeja, Madara i Papapetrua) i to je ključno za ovaj period sezone.

Što se šuta za tri tiče, procenti su naglo skočili u 2023. godini. Poslije problema u pobjedi protiv Bajerna (3/15), sve je krenulo od duela sa Zadrom (13/23). Onda je uslijedila prava rapsodija protiv Monaka - 15 od 25! Onda je u koš Cibosa "spakovano" 17 trojki iz 36 pokušaja. Ostaje da se vidi kako će crno-bijele služiti dalekometni hici u narednim mečevima.

TRENINZI I PROBLEM SA KOPRIVICOM

Konačno Željko Obradović može da računa na pun sastav, doduše nedostaje još jedan igrač da bi bili kompletni. Taman kada su se svi oporavili i počeli da igraju i treniraju dogodio se peh. Balša Koprivica dobio je mononukleozu i čeka ga nešto duža pauza, nakon što je jesenas odsustvovao zbog povrede šake.

Nije poznato kada bi mladi centar mogao da se vrati na parket, prvo u vidu treninga, a onda i utakmica, ali je situacija sa zdravstvenim biltenom bolja nego u prethodnom periodu. Aleksa Avramović i Alen Smailagić su zdravi, a organizator igre crno-bijelih postepeno će imati sve veću minutažu u mečevima koji slijede.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC