• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Volio bih da Partizan i Zvezda prođu u Top 8 Evrolige": Dragan Milosavljević za MONDO: Igokea m:tel da popravi odbranu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji reprezentativac Srbije Dragan "Gagi" Milosavljević dobro se uklopio u ekipu Igokee m:tel, iako rezultati nisu bili na uobičajenom nivou što je i dovelo do ostavke Dragana Bajića i imenovanja novog trenera Vlade Jovanovića.

 Dragan Milosavljević za MONDO: Volio bih da Partizan i Zvezda prođu u Top 8 Evrolige Izvor: Mondo/Slaven Petković

S dvostrukim osvajačem ABA lige u dresu Partizana razgovarali smo prije treninga "igosa" kod novog stratega ekipe, koji je na predstavljanju obećao samo "krvav rad".

"S obzirom da nisam dugo u Laktašima, nisam stekao neku realnu sliku, ali ekipa je dobra, imamo talentovanih igrača, iako fali malo čvrstine i neke fizike. Sigurno bi trebali da rastemo kao ekipa, da ispliva kvalitet koji imamo, prije svega u napadu imamo dosta talenata i poena u rukama, ali malo škripi u odbrani i to je nešto što bismo trebali da popravimo. Dajemo mnogo poena, ali s druge strane i primamo mnogo", rekao je Milosavljević.

LIČNA KARTA

Gagi Milosavljević (33) je pred Novu godinu u Laktaše došao iz Mege za koju je ove sezone prosječno igrao 28 minuta po meču i bilježio učinak od 12 poena uz 5,4 skoka i 3,2 asistencije.
Igra na pozicijama beka i krila, a najveći uspjeh u karijeri mu je srebro sa Evropskog prvenstva 2017. godine u Turskoj u dresu reprezentacije Srbije.
Najbolje partije pružao je u Partizanu, s kojim je osvojio dvije ABA lige, četiri titule prvaka Srbije i dva Kupa Radivoja Koraća, a bio je i najkorisniji igrač finalne serije Superlige Srbije (MVP) u sezoni 2012/13, a od naredne i kapiten crno-bijelih.
Još je u igračkoj karijeri branio boje berlinske Albe, španske Malage i Fuenlabrade, te turske Burse, a na početku je igrao za kruševački Napredak i Radnički iz Kragujevca.

Upravo primanje velikog broja koševa je bio jedan od ključnih razloga odlaska Bajića s klupe Igokee m:tel, a sad je na Jovanoviću da "psihološki oporavi tim i vrati na pobjednički kolosijek".

"Generalno je teško se vratiti, ali to je sport. Svaka sezona ima uspona i padova, nikad nije ravna linija. Jednostavno ono što smo navikli kroz godine je da u trenucima poraza trebaš da mentalno budeš jak, zadržiš atmosferu i komunikaciju na terenu kako bi prebrodio krizu i na kraju uspio da izađeš bolji iz toga. To je ono na čemu radimo, da glava bude čista i na mjestu, te da se što većim naporom u skoku, odbrani i nekim sitnim detaljima i radnim tzadacima iziđemo iz krize".

Krize u rezultatskom smislu nema u njegovom nekadašnjem klubu Partizanu, ali ni vječitom rivalu Crvenoj zvezdi, koji odlično igraju na oba fronta - ABA ligi i Evroligi. Beogradski timovi su konkurentni za plasman u Top 8 elitnog takmičenja.

"I jedni idrugi imaju odlične ekipe, sjajne igrače, mislim da kroz istoriju ili barem u posljednjih 10 godina, ne znam da li su ekipe bile s većim budžetima i boljim igračima, kako domaćim, tako i inostranim. Igraju sjajno, mislim da i jedni i drugi imaju dobre šanse za plasman u Top 8 i iskreno, volio bih da obje srpske ekipe prođu. Naravno, više bih volio da to bude Partizan i da čak osvoji Evroligu. Mislim da imaju šanse, naravno nije lako držati formu kroz ogroman broj utakmica, dođe do velike potrošnje i zasićenja igrača, ali oba tima imaju velike rostere i dugačke klupe, tako da im nije problem da igraju dva takmičenja i puno utakmica. Ali, vidjećemo, nije lako igrati u Evroligi",uz osmijeh je rekao Milosavljević.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC