• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fakundo Kampaco je MVP u regionalnoj ABA ligi! Pojavio se pet puta na terenu i pokazao kakav je majstor

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najbolji igrač crveno-bijelih dobio MVP priznanje.

 Fakundo Kampaco MVP januara u ABA ligi Izvor: MN PRESS

Plejmejker Crvene zvezde Fakundo Kampaco zvanično je najbolji igrač ABA lige za januar. Argentinac koji još nema pravo nastupa u Evroligi dominirao je u regionalnom takmičenju u kojem je njegov tim ostvario svih pet pobjeda i završio mjesec sa najboljim skorom na "Jadranu", 15-1.

Kampaco je u navedenih pet utakmica prosječno postizao po 14,4 poena, uz 3,4 skoka i 7,2 asistencije i tri ukradene lopte. Po meču je imao indeks korisnosti 21,4 i blistao je u svakom pogledu, izuzev na posljednjoj utakmici, poslije čega je dobio kritike trenera Zvezde Duška Ivanovića.

"Nema tajne mojih igara. Trudim se igram snažno u svakom meču i da budem što je moguće bolji. Pokušavam da naporno radim svakog dana, da budem spreman kada dođe vikend. Saigrači i trener mnogo mi pomažu oko adaptacije, pa mi olakšavaju tako posao u svakom meču, na svakom treningu, svakodnevno... Trudim se da se uklopim što je bolje moguće!"

Pred Kampacom je mnogo izazovniji februar, tokom kojeg će nastupati u tri takmičenja - u ABA ligi, na Kupu Radivoja Koraća, a onda će otputovati u Južnu Ameriku, da igra na odlučujućim utakmicama reprezentacije Argentine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. A kada se vrati sa dalekog puta, sa saigračima će se pripremati za početak marta, kada će konačno dočekati i nastup za Zvezdu u takmičenju zbog kojeg je i došao - u Evroligi.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC