• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOLJE DA KAMPACO NIJE DOLAZIO! Đurović: Zvezda je prizemljena u derbiju, a njih dvojica nisu za Evroligu

Autor Haris Krhalić

Vlade Đurović pričao je o problemima u igri Crvene zvezde u prethodnom periodu.

 Vlade Đurović o Zvezdi Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda upala je u rezultatsku krizu, doživjela je četiri uzastopna poraza u Evroligi. Poslije pobjede protiv Monaka u Beogradu, poražena je od Žalgirisa, Partizana, Virtusa i Armanija. O tome je pričao i čuveni trener Vlade Đurović (74).

Prema njegovim riječima ključ leži u porazu u derbiju. 

"Razlog je gubitak samopouzdanja visokih igrača, Luke Mitrovića i Filipa Petruševa, kao i bekova Nemanje Nedovića i Ognjena Dobrića, kao da se u njih uvukao crv sumnje. Vjerovatno i u trenera Duška Ivanovića, ma koliko bio iskusan i kvalitetan, znam kako je i ja sam bio trener. Sve je krenulo od poraza protiv Partizana, kao da su izgubili vjeru u sebe, takvi mečevi jedne mogu da lansiraju, kao što je slučaj sa crno-bijelima, a druge da prizemlje", rekao je Đurović za "Novosti".

Spomenuo je potom i faktor Fakunda Kampaca kao nešto što može ta utiče na ekipu.

"Niko ne pominje da je problem što je Kampaco prisutan na treninzima, a ne može da igra u Evroligi. Mogu da zamislim kako to izgleda na treningu, vjerovatno je zaslužan za svaki koš centara, a toga nema u Evroligi. Saigrači ga vide kako sjedi pored klupe i ne može da pomogne, razmišljaju 'Eh, da nam je sad tu'. U takvim okolnostima, možda bi za ekipu bilo bolje da nije dolazio. Nažalost, postoji šansa da Zvezda više neće imati šansu za plasman u top8 kada on bude mogao da igra."

Ističe da dvojica igrača nisu za evroligaški nivo.

Bentil i Martin nemaju kvalitet za Evroligu. Kada je Ben bio najbolji igrač protiv Milana, onda je jasno kako je Zvezda odigrala."

Za kraj je pričao o šansama "vječitih" za mjesto među osam najboljih. "Pobjede u gostima su ključne za prolaz, nije dovoljno dobijati samo kod kuće. U ovom momentu Partizan igra bolje, sa više samopouzdanja i ima veće šanse da ostvari taj cilj. Ali, za to su potrebni i neki podvizi", zaključio je Đurović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC